SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ, MAYIS AYINDA DA YARDIM VE HİZMETLERİNİ ARTIRARAK SÜRDÜRDÜ

ESENYURT BELEDİYESİ, MAYIS AYINDA DA YARDIM VE HİZMETLERİNİ ARTIRARAK SÜRDÜRDÜ
Bu haber 01 Haziran 2021 - 11:05 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi, Mayıs ayında da tüm birimleri ile hizmetlerine devam etti. Ramazan Ayı ve 17 günlük ‘Tam Kapanma’ döneminde ihtiyaç sahipleri ile dayanışmayı artıran Esenyurt Belediyesi, 16 bin 928 adet ‘Gıda Kolisi’, 29 bin 990 porsiyon ‘Sıcak Yemek’ desteği, 384 paket ‘Kahvaltılık’ yardımı, 7 bin 591 adet ‘Alışveriş Kartı’, ‘Bebek Bezi’ ve ‘Mama’ desteğinde bulunarak dar gelirli aileleri yalnız bırakmadı.

16 BİN 928 ADET GIDA KOLİSİ

‘Tam Kapanma’ ve Ramazan Ayı’na denk gelen Mayıs ayında, zor durumda olan vatandaşları yalnız bırakmayan Esenyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere 16 bin 928 adet gıda kolisi dağıttı. Esenyurt Belediyesi, yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar için 29 bin 990 porsiyon ‘Sıcak Yemek’ desteği, 384 paket ‘Kahvaltılık’ yardımı, 7 bin 591 adet ‘Alışveriş Kartı’, ‘Bebek Bezi’ ve ‘Mama’ desteği ile 211 adet ‘Bot, Mont, Ayakkabı ve Kıyafet’ yardımında bulundu.

MAYIS AYINDA DA HALK SAĞLIĞI ÖN PALANDA TUTULDU

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde 614 vatandaşı ‘Hasta Nakil Ambulansı’, bin 355 kişiyi de ‘Toplu Taşıma ve Asansörlü Araç’ hizmeti ile sağlık kuruluşlarına ulaştırdı. Ekipler, bin 333 vatandaşa ‘Evde Sağlık’, 15 kişiye düzenli olarak 66 saat ‘Evde Fizik Tedavi’ hizmeti vererek vatandaşların sağlıklı olmasına destek oldu. Esenyurt Belediyesi, Özel Eğitim Merkezi’nde 51 çocuğa 117 saat ‘Dil ve Konuşma Terapisi’ eğitimi, 34 çocuğa 96 seans ‘Bireysel Eğitim’, 8 çocuğa 13 saat ‘Oyun Terapileri’ ve 18 aileye ise 43 seans ‘Psikolojik Danışmanlık’ hizmeti verildi. Esenyurt Belediyesi, Engelliler Koordinasyon Merkezi ise engelli ve 65 yaş üzeri 40 vatandaşa ‘Evde Temizlik’, 45 vatandaşa ‘Kişisel Bakım’ hizmeti verirken, 84 vatandaşa da ‘Sağlıklı Beslenme’ ve ‘Diyet’ programı uyguladı.

PANDEMİ DESTEK EKİPLERİ VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞTU

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un talimatı ile 17 günlük ‘Tam Kapanma’ döneminde zabıta, halkla ilişkiler ve ulaştırma personellerinden oluşan 85 kişilik ekip, belediyenin iletişim kanallarından gelen market alışverişi, ilaç, sağlık personeli talebi ve karantinadaki Esenyurtluların diğer taleplerini karşılayarak yanlarında oldu.

İş arayanlar ile işveren firmaları buluşturarak vatandaşların istihdam edilmesini sağlayan ESBİM (Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi), Mayıs ayı içerisinde 140 kişinin işe yerleştirilmesini sağladı.

SOKAK HAYVANLARI BESLENDİ VE TEDAVİLERİ YAPILDI

Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçede bulunan sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı. İlçe genelinde sokak hayvanlarına 18 bin 420 kilogram mama dağıtımı yapan ekipler, aynı zamanda can dostlarımızın sağlıklı yaşamaları için de destek verdi. Mayıs ayında 457 hayvanın tedavisini yapan ekipler, 472 hayvanın aşılamasını, 140 hayvanın ameliyatını, 116 kedi ve köpeğin de kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon ekipleri; ilçedeki meydanlar, Covid-19 vakalarının bulunduğu bina girişleri, 83 cami, 5 cemevi ve ilçe genelinde tüm kamu kurumlarını da dezenfekte etti.

YENİ YOL YAPIMI VE YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRDÜ

Yol ve kaldırımları yenileyerek vatandaşların daha rahat bir ulaşım sağlaması için çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bin 181 ton asfalt, 6 bin 103 metrekare parke yol ve tamiratı yaptı. Daha yeşil bir Esenyurt için çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde 262 ağaç dikti. 556 çalı dikimi de yapan ekipler, Esenyurt’u güzelleştirmeye devam ediyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER