SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYESİ AĞAÇLARI ZARARLI BÖCEKLERE KARŞI İLAÇLIYOR

ESENYURT BELEDİYESİ AĞAÇLARI ZARARLI BÖCEKLERE KARŞI İLAÇLIYOR
Bu haber 27 Mayıs 2021 - 11:35 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki park, bahçe ve orta refüjlerdeki ağaçları zararlı böceklere karşı ilaçlıyor.

Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte park, bahçe ve kaldırımlarda bulunan ağaçları her türlü zararlı haşereden korumak amacıyla ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak amacıyla, ağaç ve yeşilliğe zarar veren her türlü haşereye karşı mücadele başlatan ekipler; parklar, orta refüjler ve mahalle aralarında kalan ağaçlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İlaçlama işlemlerinde insan sağlığına zarar vermeyen özel solüsyonlar kullanılıyor.

“ÇALIŞMALARIMIZ YAZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

İlaçlama çalışmalarının yaz sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Suna Kahveci, “Bölgedeki parklarda, havaların ısınmasıyla beraber hastalıklı ağaçlarda ve zararlılarda artışlar olmaya başladı. Zararlı böceklerin bitkilere zarar vermesini hem de yayılımını önlemek adına ilaçlama yapıyoruz. Bölgemizde yaprak bitkileri ve manteri hastalıklarla ilgili ilaçlamalarımız sürerken, Esenkent bölgemizde de Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceğiyle mücadelemiz devam ediyor. İlaçlamalarımızı iki ayrı periyot halinde yapıyoruz. İlk ilaçlamayı yaptıktan 15 gün sonra, ikinci kez ilaçlama yaparak ağaçları zararlılardan tamamen arındırıyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER