SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN TEHDİT İDDALARI İLGİ AÇIKLAMA

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN TEHDİT İDDALARI İLGİ AÇIKLAMA
Bu haber 08 Kasım 2019 - 14:38 'de eklendi.

Esenyurt Belediye Başkanlığı Tehdit iddiaları ile ilgi bir basın açıklaması yayınladı.

Yapılan açıklama şu şekilde

BASINA VE KAMUOYUNA

Esenyurt’un geleceğini ilgilendiren 5 gündem maddesi ele alınmıştır. Bu maddelerin sonuncusu, eğitim alanı yapılmak üzere bir vakfa tahsis edilen ancak tahsisin kanunlara aykırı ve usulsüzce yapıldığı Sayıştay raporunda da yer alan 25 dönümlük arsa tahsisinin iptaline ilişkin madde olmuştur.

Meclis toplantısında Belediye Başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt’un bazı meclis üyelerine karşı hakaret, tehdit ve sözlü tacizde bulunduğu iddiaları gerçek dışıdır. Böyle bir durum ne söz konusu toplantıda ne de daha önceki meclis toplantılarında yaşanmıştır. Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nde yer alan “Meclis toplantıları halka açıktır.” ifadesine dayanarak çok sayıda Esenyurtlu da, kendi iradeleriyle toplantı salonunda yer almış, iddia edildiği gibi ‘taşıma sistemi’ ile salona getirilmeleri söz konusu değildir. İlgili gündem maddesine ilişkin görüşmeler sürerken toplantıyı izleyen bazı vatandaşlar, meclis üyelerine sözlü müdahalede bulunmuştur. Oturumu yöneten Başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt, her seferinde gerekli uyarılarda bulunmuş ve meclis üyelerinin konuşmalarına devam etmeleri için gerekli düzeni sağlamıştır.

Sosyal medya platformu üzerinden yapılan canlı yayının kaydında da açıkça görüleceği üzere, meclis üyelerine küfür ve hakaret edildiği ve Başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt’un uyarı yapmadığı iddiaları izaha gerek duyulmayacak derecede gerçek dışıdır.

Tahsis iptaline ilişkin oylama bittikten sonra seyirciler içinden birkaç kişi, oylama sonucuna itirazlarını bazı meclis üyelerine sözlü olarak dile getirmiştir. Bu esnada Başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt başta olmak üzere gerek belediyemizin güvenlik personeli gerekse emniyet güçleri gerekli müdahaleleri yapmış, iddia edildiği gibi herhangi bir sözlü veya fiziki saldırı meydana gelmeden sükunet sağlanmıştır. Bu durum, defalarca izlenen ve gerekli görülmesi halinde yetkili makamlarla paylaşacağımız kamera kayıtlarında da açıkça görülmektedir.

Belediye başkanımızın toplantı boyunca ve sonrasında ortaya koyduğu iyi niyetli çabalarını ‘zorbalık’ olarak nitelendiren anlayışın değerlendirmesini ise Esenyurt halkının ve kamuoyunun takdirine ve vicdanına bırakıyoruz.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI​

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER