SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ESBİM’DE İSTİHDAM SAYISI 37 BİNİ GEÇTİ

ESBİM’DE İSTİHDAM SAYISI 37 BİNİ GEÇTİ
Bu haber 31 Mart 2022 - 11:33 'de eklendi.

Bugüne kadar binlerce vatandaşın iş sahibi olmasını sağlayan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), rekor kırmaya devam ediyor. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından aktif hale getirilen ESBİM’in, istihdamına aracılık ettiği kişi sayısı 37 bin 725’e ulaştı.

Türkiye’nin kanayan yarası işsizliğe çözüm bulmak amacıyla iş arayan ve işverenlerle görüşmeler yapan ESBİM, Esenyurt’ta faaliyet gösteren sektörün öncü firmaları için işe alım mülakatlarına devam ediyor. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un göreve başladıktan sonra aktif hale getirdiği ESBİM 2019 yılında 7 bin 122 kişiyi, 2020 yılında 11 bin 192 kişiyi, 2021 yılında 13 bin 512 kişinin işe yerleştirilmesini sağladı. 2022 yılının ilk çeyreğinde ise 5.899 kişi işe yerleştirildi.

Üç yılda 37 bin 725 kişinin işe yerleştirilmesini sağlayan ESBİM, kadın istihdamında öncü olmaya devam ediyor. Mülakatlar sonucunda 10.872 kadın çeşitli iş kollarında istihdam edildi.

“BUNUN ÜSTESİNDEN EL BİRLİĞİYLE GELECEĞİZ”

“Beraberce el ele verdiğimizde, birbirimize destek olduğumuzda bütün sorunların üstesinden geleceğiz” diyen Başkan Bozkurt, ilçedeki işsizlik sorunuyla mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Başkan Bozkurt: “İşsizlik önemli bir sorun. Bu işsizlik bizim düşmanımız. Bunun üstesinden el birliğiyle geleceğiz. ESBİM ile işsizliği yeneceğiz. İstihdamın artması için elimizden gelen bütün desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER