SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

EROL: “YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE”

EROL: “YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE”
Bu haber 03 Nisan 2020 - 16:20 'de eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz bize yeteriz Türkiyem’” sloganıyla duyurduğu Yardım kampanyası’yla ilgili tartışmalar devam ederken, kampanya ile ilgili bir değerlendirme de Recep Erol’dan geldi. Erol, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her bir vatandaşının sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik, adalet ve temel ihtiyaç maddelerini karşılamada üzerine düşeni yapmaktadır ve bundan sonrada yapacağına inanıyorum, geçmişten günümüze yaptığınıda biliyorum. Ancak sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyi ve onunla beraber genel başkanı olduğu Ak Parti camiasını yıpratmak için yapılan çalışmaları ve eleştirileri de kabul etmek mümkün değil dedi.

Büyükçekmece’nin Siyaset ve Sivil Toplum Kuruluşu Camiasının önde gelen isimlerinden Recep Erol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında “Biz bize yeteriz Türkiyem’” sloganıyla duyurduğu Milli Dayanışma Kampanyası ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunarak,

Devlet böyle zamanlarda tüm imkanları kullanmalı ve vatandaşını ve daha fazlasını düşünerek komşu ülkelerdeki mazlum ve mağdurlarıda düşünmelidir. Ülkemizde de yapılan asıl budur. Belki üslup farkı, belki iletişimsizlik, belki yorgunluk karşılıklı anlaşılmayı güçleştirmektedir. Ama  devletin ortada olmadığı zamanlarda değişik planlar ve örgütler ortaya çıkar. O zaman “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe” misali, devletimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekenleri yapmaktadır dedi.

“İşte Recep Erol’un Kampanya ile ilgili dikkat çeken değerlendirmesi”

Erol, Öncelikle tüm dünyanın CORONA VİRÜS denen bu illet salgın hastalıkla mücadele ettiği bu dönemde Rabbim tüm insanlığa sabır ve dayanma gücü versin.

Son günlerde medyada ve değişik internet sitelerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin yardım kampanyası üzerinden yapılan eleştirileri ve dozajı gittikçe artan saldırıları görünce birkaç cümle yazma gereği duydum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti her bir vatandaşının sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik, adalet ve temel ihtiyaç maddelerini karşılamada üzerine düşeni yapmaktadır ve bundan sonrada yapacağına inanıyorum, geçmişten günümüze yaptığınıda biliyorum. Ancak sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyi ve onunla beraber genel başkanı olduğu Ak Parti camiasını yıpratmak için yapılan çalışmaları ve eleştirileri de kabul etmek mümkün değil.

“Tek ferdimiz göz ardı edilmemiştir”

Erol, Dünyanın her neresinde olursa olsun büyük devletler vatandaşına sahip çıkar ve çıkmalıdır. Bu anlamda ülkemde Yapılanların bir kısmını özetlersek ise; Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı devletimiz tüm ülkelerden önce yurda getirmiş  ve yüksek öğrenim yurtlarında karantina altına  almıştır. Buradaki hassasiyet için söylüyorum bir tek ferdimiz bile göz ardı edilmemiştir. Maliye bakanımız süratle alınacak tedbirleri  yapılacak işlemleri belirlemiş ve bankalara ve kamu kurumlarına gerekli talimatlar verilip, kaynaklar aktarılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çok önemli bir miktardaki nakdi ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere ayırmış, Valilik ve Kaymakamlıklara iletmiştir. Bayram ikramiyelerini öne çekmiş, emekli maaşlarındaki en düşük emekli aylığını 1500 TL. seviyesine çıkarmıştır. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine 1000’ er TL. yardımlar ödenmeye başlanmış ve bunların artırımı içinde çalışmalar yapılmaktadır. Vali ve Kaymakamlarımız gece gündüz demeden vakıf çalışanları ve diğer personelleri ile çalışmaktadır. Tüm hizmetler 65 yaş üzeri ve hastalığı olanların ayağına götürülmektedir. Belediyelerimiz her biri kendi sorumluluk alanında gerekenleri fazlası ile yapmaktadır.

“Bizi bir kılan,  Millet kılan kardeşlik ruhumuzdur”

Erol; Yukarıda saydığım konulara çok daha fazla başlık açabilirim. Ancak bunlar bile doğruyu fark edip yapılanları görmek adına yeterli.

Yardım konusuna gelince; Türk Milleti asil bir millettir. Bizi bir kılan,  Millet kılan kardeşlik ruhumuzdur, dayanışma ruhumuzdur. Bu dün Çanakkale’de , Kurtuluş savaşımızda da böyle idi, 15 Temmuz da yine aynı ruhtu. Böylesine bir felakette halkımız hiçbir durum ve şartta “Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen HZ.Peygamberin ümmeti olarak yardıma koşmaktadır. Devlet büyüklerimiz  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi bunu bilerek bu yardım kampanyasını düzenlemiştir.

Bu yardımların tek elden dağıtılması, unutulan ihtiyaç sahibi kimsenin kalmaması açısından önemlidir. Çünkü bu tür felaketlerde, krizlerde hepimiz biliyoruzki  çok çeşitli dernekler ,STK lar ortaya çıkıyor. Bunlar tarafından halkımızın iyi niyetli olarak yaptığı yardım ve bağışlar doğru şekilde kullanılmamaktadır,  halkımızın iyi niyetinden rant devşirenler maalesef ortaya çıkmaktadır.(Burada gerçekten bu işi menfaat gözetmeden yapan dernek ve STK larımızı bu gruptan ayrı tutup teşekkür ediyorum) Bu açıdan bakıldığında yardımların tek elden yapılması ve ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi doğrudur. Devlet böyle zamanlarda tüm imkanları kullanmalı ve vatandaşını ve daha fazlasını düşünerek komşu ülkelerdeki mazlum ve mağdurlarıda düşünmelidir. Ülkemizde de yapılan asıl budur. Belki üslup farkı, belki iletişimsizlik, belki yorgunluk karşılıklı anlaşılmayı güçleştirmektedir. Ama  devletin ortada olmadığı zamanlarda değişik planlar ve örgütler ortaya çıkar. O zaman “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe” misali, devletimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekenleri yapmaktadır.

“Siyaset üstü çalışmak gerekli”

Erol, Bundan sonra yapılması gereken devlet büyüklerimizin uyarılarına, sağlık bakanımızın dediklerine riayet etmektir. Önemli olan mağdur kimse bırakmamak ve herkesime yetişebilmek ise burada siyaset üstü çalışmak gereklidir. Unutulmamalıdır illerimizde Valilerimiz, ilçelerimizde Kaymakamlarımız mülki amir olarak tam yetkilidir. Belediyelerimizde personellerini bu anlamda görevlendirir ise her şey yoluna girecektir. Burada en üstten en alttakine kadar bir uzlaşı diline ihtiyaç vardır, Gün birlik günüdür. Bu aziz millet her şeyi gören ve bilen hafızasına kayıt edendir, yeri geldiğinde bu hafızadaki bilgilerini mutlaka anımsayıp gerekeni yapacaktır.

Nisan’ın ilk 10 günü dahada bir çetin mücadele bizleri bekliyor. Hepimiz yaşlısı genci ile sorumluluk bilinci ile hareket edelim. Apartmanımızdaki, sokağımızdaki, caddemizdeki 65 yaş üstü kimselere, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olalım. Hepimize tüm insanlığa sağlıklı günler diliyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER