SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

EROL; “BÜYÜKÇEKMECE’NİN 24 MAHALLESİNE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”

EROL; “BÜYÜKÇEKMECE’NİN 24 MAHALLESİNE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”
Bu haber 15 Ocak 2024 - 11:19 'de eklendi.

Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan A. Adayı Recep Erol 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Akşam yemeğinde gazetecileri ağırlayan Erol, başkan olması halinde yapacağı projeleri anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Erol’un dikkat çeken projeleri arasında yaşlı bakım merkezleri, tarım marketler ile her mahalleye kreş, bilgi evleri ve evlenemeyen gençlere evlilik yardımı gibi projelerin yanısıra, ilçenin 24 mahallesine eşit ölçüde hizmet götüreceği vaadinde bulunması dikkat çekti!

”Aday Gibi”

Programda Büyükçekmece’de bazı projeleriyle ilgili olarak bilgiler paylaşan Erol, Aday adayı olduğunu fakat adaymış gibi çalıştığını belirterek, Büyükçekmece’de doğdum, büyüdüm, işim burada, aşımı buradan kazanıyorum ve partimin her kademesinde görev aldım, bir çok STK Kuruluşunda yer aldım. Dolayısıyla bu ilçeyi iyi tanıyorum, hangi mahallesinde, hangi sokağında ne eksiyi var çok iyi biliyorum, birileri bir biliyorum diyorsa ben iki biliyorum bu kadarda iddialıyım dedi.

Basının sorularınıda yanıtlayan Erol, Büyükçekmece’ye hizmet etmek için aday adayı olduğunu ve adayın belirlenme süreci sonunda aday olmayı büyük ihtimalle beklediğini ifade ederek, aday olmasam dahi, 2019 seçimlerindeki adayımız Mevlüt Uysal gibi birsi olmazsa eğer aday olan arkadaşımızın kazanması için elimizden geleni yapmaya gayret ederiz diye konuştu…

“Büyükçekmece’de Çok Şey Eksik”

Erol, Büyükçekmece’de aday adayı olarak her gün  bir yerler de olmak gayretindeyiz. Her gün bir mahallemizde her gün bir STK’mızda, her gün bir spor kulübümüzde  olma gayretindeyiz.  Büyükçekmece’de mevcut yerel yönetim trafından eksik bırakılan çok şey var bizim gördüğümüz. Yaptıkları güzel şeyler için teşekkür ediyoruz. Fakat yapılan yanlışlarında yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Sadece yanlışı ifade etmek ile kalmıyoruz. Yapılan yanlışın nasıl doğru hale geleceğine ilişkin doğruları da ifade ediyoruz.

“Büyükçekmece’de Kültür Park Gibi Alanları Çoğaltacağız”

Erol, Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm yapılıyor. Büyükçekmece de çok fazla binanın dönüşümü sağlandı. Belli binalar yıkıldı. Bunları yaparken parsel bazlı yapmak yerine ada bazlı yapabilsek bunları büyük adalar oluştururarak yapılsa, mutlak şartta bunların altında otoparkı, sosyal donatı alanları, çocukların gezeceği alanlar olacaktı. Biz bunları ada bazlı yapacağız. Büyükçekmece’de kültür park gibi nefes alınacak alanlar var mı? Var. Ama bizim anlayışımızda, bunlara çok daha fazla destek vererek halkın daha rahat etmesi sağlanacak. Ayrıca deprem toplanma alanlarında tatbikatlar yaparak halkı bilgilendireceğiz.

“Yaşlı Bakım Merkezleri kurulacak”

Erol, Büyükçekmece’de yaşlı bakım rehabilitasyon merkezleri mutlak surette belediyenin eliyla yapılması gereken faaliyetlerden bir tanesi. Eşler çalışma durumunda olduğu için yaşlılara bakmak bazen zor hale gelebiliyor. Ve dışarıya baktığımızda özel bakım evleri çok yüksek değerler istiyorlar. Karağaç’ta,  Eskice’de, Göl Havözası’nda yaşlılar ile ilgili olarakak kullanacağımzı alanlar çok fazla. Yaşlılarımızı kapalı alanlara hapsederek değil, ayaklarının toprağa değeceği şekilde Yaşlılar evi ile, huzur evi demiyorum, Yaşlı Bakım Merkezleri amcaları- teyzeleri buralarda bakmak görevlerimizden, hizmetlerimizden biri olacak.

“Her Mahalleye Kreş”

Erol, Büyükçekmece’de bir kaç tane sosyal tesis var. Biz 24 mahallemizde sosyal tesislerle halka hizmet vermek istiyoruz. 24 mahallenin tamamında;  kreşler, ana okulları, bilgi evlerinde işe giden ailelerin çocuklarını bırakabileceği yerleri oluşturacağız

24 mahalede kültür merkezleri taziye evleri oluşturacağız. Büyükçekmece’de bir kaç camiide taziye evi ile bu ihtiyaç giderilmeye çalışılıyor. Öte taraftan Kapalı Pazar alanları olmaz ise olmazımız. Cumartesi ve Mimarsinan’da bir Pazar. Öteden beri bu pazarlar aynı. Her mahalleye çok fonksiyonlu haftanının diğer günleride kullanılacak Pazar alanları oluşturmalıyız.

“Festivali Daha da Geliştireceğiz”

Başkan adayı gibi projelerinden ayrıntılar paylaşan Erol, Kültürel değerlerimize sahip çıkacağız. Festivali daha da geliştireceğiz. Sadece belli ülkeler, belli yöreler değil; müslüman kardeşlerimizi, Türk kardeşlerimizi burada ağırlayacağız.Ayrıca tarım alanlarını daha verimli hale getireceğiz. Ve Büyükçekmece’deki ziraat odası, tarım müdürlüğü ile ilçedeki arazileri daha organize hale getireceğiz. Belediyelerimizin arazilerini daha etkin kullanacak, elde edilecek ürünleri tarım marketler vasıtasıyla da halkın kullanımına sunacağız.

Tüm muhtarların ihtiyaçlarının karşılanacağını burdan ifade ediyorum.  Muhtarlar toplantılarını AKM’de yapabilecek. Bölgemizde bir çok fabrika var. Bir çok gencimizde işssiz. Gençlerin iş bulabilmelerini kolaylaştıracak, kurslar düzenlenecek, eğitimler verilecek. Bunların yanında bölgemizde kadınlara bir çok alan sağlayacağız. Hanımların ürünlerinin satılabilmesi için gerekli girişimleri düzenlemeleri yapacağız.

Sporla ilgili bir tane kapalı yüzme havuzu yok. Spor deyince sadece futbol mu var.  Salonlar yapılması gerekiyor. Tüm spor kulüplerine destek olacağız. Her türlü katkıyı sunmak ana hedefimiz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER