SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ENGELLİ İZCİLERİN ORGANİK ÜRÜNLERİ PANDEMİ SÜRECİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ENGELLİ İZCİLERİN ORGANİK ÜRÜNLERİ PANDEMİ SÜRECİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Bu haber 05 Şubat 2021 - 11:32 'de eklendi.

Gökkuşağı Dezavantajlılar İzcilik Kulübü ve Eğitim Merkezi’nde çeşitli sosyal aktivitelere katılan engelli izciler kendi elleriyle ürettikleri sebze meyveleri hem kendileri üretiyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Dezavantajlılar İzcilik Kulübü ve Eğitim Merkezi’nde faaliyet gösteren hobi bahçeleri sayesinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştiren engelli izciler  aynı zamanda da toprakla uğraşarak terapi oluyor.

Mevsimlik meyve sebze üretiyorlar

 Mevsimlik sebze ve meyve üreten Gökkuşağı İzci Kulübü üyelerinin ürettikleri ürünlere vatandaşların talebi de yoğun oluyor. Bugüne kadar spor, el sanatları, müzik gibi pek çok alanda başarılı çalışmalara imza atan engelli izciler belediyenin tahsis ettiği hobi bahçelerinde kendi elleriyle diktikleri meyve ve sebzelerin hasadını da yine kendileri yapıyor. Bu yolla aile ekonomilerine katkı da sağlayan izciler zamanlarının önemli bir bölümünü toprakla uğraşarak geçiriyor. Tavuk, ördek ve kaz gibi kümes hayvanları da besleyen engelli izcilerin ürettikleri ürünler bölge halkı tarafından rağbet görüyor. İzcilik kulübü üyelerinin ürettikleri organik ürünlerini tüketen vatandaşlar her gün hobi bahçesini ziyaret ederek sebze ve meyvelerini buradan temin ediyor.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER