SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Dünya kültürlerini anlatan “Kitre Bebekleri” Büyükçekmece’de sergilendi

Dünya kültürlerini anlatan “Kitre Bebekleri” Büyükçekmece’de sergilendi
Bu haber 01 Ağustos 2019 - 8:24 'de eklendi.

Doğanın Yüzleri Atölye etkinliği kapsamında düzenlenen “İnsan Hikayeleri” sergisi sanatseverlerle Kültürpark Müze’de buluşuyor.

20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sergilenen “Kitre Bebek” çalışmaları farklı kültürlerin yansıtılması ve yaşatılmasında büyük rol oynuyor.Kitre bebek çalıştayı için Ukrayna, Rusya, Türkmenistan, İstanbul, Kütahya, Zonguldak, Bartın ve Konya’dan gelen festivale katılan zanaatkarlar dünya kültürünü çalışmalarıyla anlattı.

 

“Herkesin bir hikayesi vardır diyerek yola çıktık”

Bartın’dan Büyükçekmece’ye gelen kitre bebek sanatçısı Sönmez Tığ, “Bartın’ın yöresel bebeklerini yapıyorum. Çeşitli illerden ve ülkelerden gelen arkadaşlarla birlikte birbirimize kültür alışverişi yapmak için festivale geldik. Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’e sağladığı imkanlardan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ı en güzel temsil eden şey linyit kömürüdür. Mesela bunun kitre bebeği yapıldı. Farklı kültürleri ve simgelerini temsil eden çalışmalar üretiyoruz. Hepimiz birbirimizden kitre bebek hakkında, yöresel giysilerimiz hakkında hikayelerimiz hakkında fikir alışverişi yapıyoruz. Herkesin bir hikayesi vardır diyerek yola çıktık” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER