SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

“DOĞAYA DÖNÜŞ” KÜÇÜKÇEKMECE’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

“DOĞAYA DÖNÜŞ” KÜÇÜKÇEKMECE’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU
Bu haber 17 Eylül 2020 - 12:25 'de eklendi.

TEBERİK KÖLGELİ’NİN KADRAJINDAN DOĞAYA DÖNÜŞ SKSM’DE

 Ziraat Mühendisi ve Fotoğrafçı Teberik Kölgeli, dünyanın farklı ülkelerinin doğal görünümlerini kaydettiği fotoğraflarını “Doğaya Dönüş” başlıklı bir seçkisi ile Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda izleyicilerin beğenisine sundu.

Covid-19 pandemi sürecinde doğayı yeniden anlamak ve doğayla barışmak için bir çağrı niteliğinde olan sergi, sanatçının dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı gezilerde çektiği kareleri, o ülkelerin coğrafyasını, tabiatını ve yaşama biçimlerini konu alıyor.

Daha önce Anadolu Işığı, Bir Dünya Kadın, Mevsimlik Tarım İşçisi Olmak, Manavgat’tan Side’ye Aydınlık İzler, Doğanın Ritmi sergilerini sanatseverlerle buluşturan Kölgeli’nin ‘Doğaya Dönüş’ Sergisi 16 Ekim’e dek SKSM’de sanatseverleri ağırlayacak.

Teberik Kölgeli Kimdir?

Aslen Adanalı olan Teberik Kölgeli, Çukurova Ziraat Fakültesi mezunu. Kölgeli, mesleği olan Ziraat Mühendisli’ğini devam ettirmenin yanı sıra, 2009 yılında profesyonel fotoğraf eğitimi almaya başladı. Daha sonra çektiği fotoğrafları derleyerek sergiler açtı. Emekliliği ile birlikte fotoğrafa daha fazla zaman ayıran Kölgeli’nin fotoğrafları pek çok kez ulusal ve uluslararası TFSF onaylı yarışmalarda ödüle layık bulundu.

Doğanın şiirselliğini ve ışığını yansıtmak için hep doğru zamanı ve doğru ışığı aradığını söyleyen Kölgeli, TMMOB’da yapılan fotoğraf eğitiminde eğitimci olarak bulundu. Farklı fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Fotoğrafları Bursa Tabip Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın dergi ve kitaplarında yer aldı. Uluslararası festivallere ve birçok televizyon programına davet edildi ve katıldı.

Beş yıldır Galatasaray Lisesi’nde fotoğrafçılık kulübü öğrencilerine sanat danışmanlığı yapan Teberik Kölgeli, uluslararası boyutta fotoğraf çalışmaları yapan Sille Sanat Sarayı Fotoğraf Derneği’nin bir üyesi olarak yurtdışı fotoğraf gezilerine katılıyor ve dünya ülkelerinin farklı kültürlerini fotoğraflama çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan da bugüne kadarki tüm çalışmalarını tek bir yerde toplamak amacıyla bir kitap hazırlıyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER