SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇİÇEKÇİ: “ÇOCUKLAR SİYASETE ALET EDİLİYOR!”

ÇİÇEKÇİ: “ÇOCUKLAR SİYASETE ALET EDİLİYOR!”
Bu haber 23 Mart 2024 - 12:03 'de eklendi.

CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Halis Çiçekçi, Ak Parti Büyükçekmece belediye başkan adayı Recep Erol’un önceki gün bir grup gençler ve öğrenciler ile birlikte gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyaretiyle ilgili tepki göstererek basın açıklamasında bulundu. Çiçekçi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çocukları siyasete alet ettiğini söyledi.

“İstanbul Valiliği’ni ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz.”

Beraberinde ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları yönetimi ile birlikte basın açıklaması yapan CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Çiçekçi, şu ifadeleri kullandı.Bilindiği gibi, önceki gün Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Anıtkabir’e bir gezi düzenledi. Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlardan da görüldüğü üzere, Ak Parti adayının yanında ve arkasında çok sayıda öğrenci ile çekilmiş fotoğraflar paylaşıldı.Ancak bu gezinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükçekmeceli Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlendiği, geziye katılan öğrencilerin ailelerinden de “Öğretmenler refakatinde” yapılacak gezi için “Veli İzin Belgesi” alındığı ortaya çıktı.“Anıtkabir Gezisi” adı altında yapılan siyasi bir çalışmaya reşit olmayan lise – ortaokul düzeyinde öğrencilerin götürülmesi ve çocuklarımızın siyasete alet edilmesi kamuoyunda da tepkiyle karşılandı. Ayrıca, Ak Parti adayının sivil halktan göremediği desteği siyasetin dışında kalması gereken öğrencilerden araması da düşündürücüdür!Maalesef Büyükçekmece’de ilk kez bir İlçe Milli Eğitim Müdürü öğrencilerin haklarını koruyamadığı gibi siyasi tartışmaların odağında olmuştur.Daha önce de basına ve sosyal medyaya yansıyan paylaşımlardan da gördük ki; İlçe Milli Eğitim Müdürü Eğitim Bir-Sen 5 Nolu Şube Müdürlüğü’nde Ak Parti Büyükçekmece adayı ve okul müdürlerinin bir araya getirilmesi için düzenlenen toplantıya da organize eden kişidir. Yine aynı İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün Ak Parti adayının düzenlediği iftar yemeği için seferber olduğu yönündeki haberlerde kamuoyuna yansımıştır.CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı olarak; devletin bağımsız olması geren kurumlarının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın siyasete malzeme yapılmasını asla kabul ve tasvip etmiyoruz.

 Öğrencilerden elinizi çekin, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın!

Siyasetin dışında kalması gereken çocuklarımızı siyasete alet etmek isteyen ve bu yolda her şeyi mübah gören zihniyeti kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı olarak, ilçemizde siyasetin odağı haline gelen, asli görev ve sorumluluklardan uzak bir tavır sergileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü için gereğinin yapılması konusunda İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER