SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

CHP BÜYÜKÇEKMECE GÖKBULAK İLE YENİDEN…

CHP BÜYÜKÇEKMECE GÖKBULAK İLE YENİDEN…
Bu haber 30 Aralık 2019 - 11:11 'de eklendi.

CHP Büyükçekmece de mevcut ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, partisinin 12. olağan ilçe kongresinde 4. kez başkanlığa seçildi.

CHP Büyükçekmece İlçe 12. Olağan Kongresinde tek liste ile seçime girerek mevcut ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’ı 4. kez ilçe başkanı seçti. Kongrede partililere seslenen Başkan Gökbulak, Bizler 1989 yılından sonra 30 yıl sonra ilk defa İstanbul da yerel iktidarı aldık, 89’da kötü bir tecrübe, yaşadık, kötü bir dönem yaşandı ve kötü bir yönetim sergilendi. Ondan sonrada biz yerel seçimleri kaybettik bundan sonra aldığımız seçimde, seçilmiş arkadaşlarımızın yaşamış oldukları zorluklarda hemen parti içi eleştirilere geçmememiz gerekiyor seçimi kazanmış arkadaşlarımıza özellikle de Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul da ki zorlu süreçte gösterdiği çabaya hepimiz destek vermemiz gerekiyor dedi.

Gökbulak konuşmasında, Yerel seçimlerde yaşanan sürece vurgu yaparak Genel başkanımızın, Milletvekillerimizin ve belediye başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün cesaretleri ve direnci sayesinde seçmenimizin derdine derman olduk,  o baskıların üstesinden gelmeyi başardık, elimizden alınmak istedikleri seçimlere sahip çıktık. Hem Büyükçekmece de hem de İstanbul da ve bu bütün Türkiye de yankı uyandırdı o bakımdan ben buradan Büyükçekmece ilçe örgütümüzü alkışlıyorum dedi.  Gökbulak, şimdi 17 yıldır Türkiye kendi gündeminin dışında yapay bir gündemle yöneltiliyor. Benim kızım 2003 doğumlu 17-18 yaşına doğru gidiyor ama çocuk doğduğundan beri ülkemizde AKP iktidarı var. Ve bunlar devamlı bir söylemle “CEHAPE zihniyeti, CEHAPE zihniyeti” bizde düşünüyoruz saf, saf yani biz iktidar olmadık ki uzun zamandır bu adamlar niye Cumhuriyet Halk Partisine saldırıyorlar, niye “CEHAPE zihniyeti” deyip duruyorlar diye. Yani “CEHAPE zihniyeti” dedikleri aslında Cumhuriyet rejimi, bunlarsa cumhuriyet rejimine karşılar diye konuştu.

 Akgün: 2020’nin Kasımından önce seçim olacak

Kongreye katılan Büyükçekmece belediye başkanı Hasan Akgün de konuşmasında ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, belediye ye gitmekten imtina ediyorum ama gideyim de iki garibanın sorununu daha çözeyim diye de kendimi zorluyorum. Ben 43 yıllık belediyeci olarak ki bunun 40 yılı yöneticilikle geçti böyle bir zor dönem yaşamadım. Vatandaş Büyükçekmece de böyle bir şehirde bu kadar mağdur ise Türkiye’nin halini artık sizler değerlendiriniz dedi.

Başkan Akgün, 2020 Türkiye de hatta belki de Dünya da hem siyasi açıdan, Türkiye de sosyolojik açıdan, ekonomik açıdan çok zor bir yıl olacak. 2020’nin Kasımından önce bu ülkede seçim olacak. CHP’nin bu seneyi yani yılbaşından itibaren kongrelerden sonra çok daha hazırlıklı geçirme zorunluluğu var. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin umudu ve demokrasinin yeniden tesisinin garantisidir dedi.

Bu arada Akgün ve Gökbulak konuşmalarında, Ayrıca son günlerin en çok tartışılan ve konuşulan konularından biri olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili Büyükçekmece Kaymakamlığı’ndan muhtarlara ‘konuşmayın’ talimatı gittiğini de sözlerine eklediler.

29 Aralık Pazar günü, Wort Point Tesisleri’nde gerçekleşen kongrede liste yarışı olmadığından dolayı sönük bir kongre gerçekleşirken, Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı daha sonra divan başkanlığına CHP Milletvekili Özgür Karabat oy birliyi ile seçildi. Kongreye katılan partililer söz alarak görüş ve eleştirilerini dile getirdiler. Partililerin ortak görüşü ise Cumhuriyet Halk Partisinin yerel iktidardaki başarısını genel iktidara taşıması olurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda partili Milletvekilleri de kongreye kutlama telgrafı gönderdiler.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER