SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

CHP BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. AYŞEGÜL OVALIOĞLU “BAKIRKÖY’ÜN YENİ VİZYONU”NU AÇIKLADI: “EVİMİZ BAKIRKÖY’DE HUZURLU, GÜVENLİ, MODERN YARINLARI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

CHP BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. AYŞEGÜL OVALIOĞLU  “BAKIRKÖY’ÜN YENİ VİZYONU”NU AÇIKLADI: “EVİMİZ BAKIRKÖY’DE HUZURLU, GÜVENLİ, MODERN  YARINLARI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”
Bu haber 18 Mart 2024 - 10:48 'de eklendi.

CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, 17 Mart’ta Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde Proje Tanıtım Toplantısı düzenledi. Ovalıoğlu’nun “Bakırköy’ün Yeni Vizyonu”nu ve projelerini paylaştığı toplantıya, CHP milletvekilleri Taşkın Özer ve Zeynel Emre, CHP Parti Meclisi Üyesi Cem Aydın, CHP İl Başkan Yardımcıları Ramazan Hakan Yılmaz, Zelal Kıran Metin, Cabbar Kemenç, Bakırköy eski belediye başkanlarından Naci Ekşi ve Ahmet Bahadırlı, eski milletvekillerinden Yüksel Çengel ve Ali Şeker de katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gönderdikleri videolu mesajlarla, Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’na başarılar diledi. 

 

Toplantıda Bakırköy’ün yeni vizyonunu ve projelerini anlatan CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu hedeflerinin Evimiz Bakırköy vizyonu ile “huzurlu, güvenli ve modern bir Avrupa kenti yaratmak” olduğunu söyledi: “İstanbul’un her dönemine tanıklık eden bir kentte yaşıyoruz. Bakırköy’ümüz 100 yıldır Cumhuriyet’in değerlerine, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya sahip çıkıyor. 31 Mart’tan sonra kentimizi yeni bir vizyonla, yeni bir heyecanla, Atatürk’ün bizlere dediği gibi ‘daima ileriye’ götürmek için, Bakırköylü komşularımızla birlikte yönetmeye geliyoruz. Katılımcı, eşit, adil, şeffaf bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. 31 Mart’ta Bakırköy kazanacak, İstanbul kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

 

DEPREM STRATEJİ EYLEM PLANIMIZI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Bakırköy’ün olası İstanbul depreminden en çok etkilenecek ilçelerin başında geldiğini söyleyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, alınacak önlemleri şöyle anlattı: “Öncelikle Deprem Strateji Eylem Planımızı hazırlayarak hayata geçireceğiz. Toplanma alanları konusunda İBB ile iş birliği yapacağız. Belirlediğimiz toplanma alanlarının elektrik, su, ulaşım gibi konularda altyapılarını tamamlayacağız. Bakırköy Arama Kurtarma Hizmetleri’ni (BAKUT) ve Mahalle Afet Gönüllüleri’ni (MAGDER) gönüllü katılımı ile aktif hale getireceğiz. Muhtarlıklarımız, sivil toplum kuruluşları ve İBB Afet Koordinasyon Merkezi ile birlikte farkındalık, eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yürüteceğiz.”

 

Bakırköy’ün en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Kentsel dönüşümü, komşularımızın huzurunu kaçırmadan gerçekleştirebilmek için, bütüncül bir yaklaşım ile ele alacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi ve komşularımız birlikte hareket edecek. Katılımcı belediyecilik anlayışımız ile, planlama ve karar alma süreçlerine komşularımızı dahil edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, mahallelerde ise Kentsel Dönüşüm Danışma Merkezleri kuracağız. Bu merkezler komşularımıza hukuki ve teknik destek verecek” dedi.

 

“TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Bakırköy’ün trafik ve otopark sorunu çözeceklerinin altını çizen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, bu konudaki projelerini şöyle anlattı: “Uyarlanabilir sinyal yönetim sistemleri ile taşıt ve yayaların bekleme süreleri ve gecikmelerde iyileşme sağlayacağız. Gündüz trafiğe kapalı alanlar ve yaya koridorları ile kent içi yaya hareketliliğini artıracağız, böylece ekonomiyi de canlandıracağız. Ana arterler ve alışveriş merkezleri çevresinde oluşan otopark sorununu mekanik ve zemin altı katlı otoparklar ile çözeceğiz. Toplu taşıma istasyonları ve çevresinde ‘Park et – Devam et’ otopark alanları oluşturacağız. Şu anda aktif olmayan İDO seferlerini yazdan itibaren tekrar hayata geçireceğiz.”

 

ENGELLİ DESTEK HATTI AÇACAĞIZ”

Engellilere dönük kapsamlı projeler geliştirdiklerini kaydeden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Engelli Destek Hattı ile, komşularımızın fatura ödeme, kira yatırma, devlet dairelerindeki işlerini, ev temizliklerini, badana boya onarım işlerini, ulaşım işlerini ekiplerimizle yapacağız. Engelli kreşi ve gündüz bakım evi ile engelli ebeveynlerin çocuklarını gün boyu ya da belli saatlerde kreşe bırakarak, kendilerine zaman ayırmalarını, istihdama katılabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Engelli komşularımızın ulaşım ve erişim kısıtlarını ortadan kaldıran ve hareket kabiliyetlerini artıran sokak ve kamusal mekan tasarımları yapacağız. Kentimizdeki mekanların tamamının engelli erişimine uygunluğunu sağlayacağız. Engelli komşularımızın spora erişimini kolaylaştıracak ulaşım desteğini vereceğiz. Engelli ailelerine sosyal, psikolojik, ekonomik destek programları uygulayacağız.”

 

“GERİATRİ MERKEZİ AÇACAĞIZ”

Bakırköy’de sağlık hizmetinin kapsamını ve çeşitliliğini artıracaklarını söyleyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bakırköy Tıp Merkezi’ni yenileyerek daha modern bir hale getireceğiz. Açacağımız Geriatri Merkezi ile 60 yaşın üzerinde olan komşularımız, koruyucu sağlık hizmetlerine rahatça ulaşacak. Yaş almış komşularımız için evde sağlık ve evde bakım hizmeti vereceğiz. Bakım hizmeti kapsamında evin temizliği, kuaförlük hizmetleri, tamirat tadilat gibi hizmetlerimiz olacak. Osmaniye Gençlik Merkezi ve Açık Spor Alanları projemizde uzman diyetisyen kliniğine de yer vereceğiz. Kadın sağlığı merkezleri açarak, kadınlara özel sağlık sorunlarının tespiti tedavisinde destek olacağız. Tüm komşularımız için genel sağlık ve kanser taramaları yapacağız. Okullarda ağız ve diş sağlığı taramaları gerçekleştirerek hem çocuklarımızın sağlığını koruyacak hem de onları bilgilendirerek, sağlıklı bir geleceğe hazırlayacağız. Bağımlılıkla mücadele birimi kurarak, ebeveynlere farkındalık eğitimleri ve psikolojik destek vereceğiz” dedi.

 

KENTİMİZ BİR KÜLTÜR MARKASI HALİNE GELECEK”

Bakırköy’ün tarihi boyunca pek çok sanatçının da evi, yuvası ve ilham kaynağı olduğunu söyleyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’ün kültür ve sanat konusunda da bir marka olacağını söyledi: “Kentimizde film, tiyatro, dans, müzik, gastronomi, mevsim geçişleri gibi birçok alanda festivaller düzenleyeceğiz. Kentimiz bir kültür markası haline gelecek ve komşularımız şenliklere ve etkinliklere gitmek için seyahat etmek zorunda kalmayacaklar. Yunus Emre Kültür Merkezimizi yenileyerek, yenilenen Baruthane benzeri bir eseri daha kentimize kazandıracağız. Zeytinlik ve Şenlikköy’de kültür sanat merkezleri açacağız. Çırpıcı’daki eski tekstil fabrikalarını kültür ve yaşam merkezi yapacağız. Tarihi yapılarımızın dijital kimliğini çıkararak, çevrimiçi uygulamamızda etkileşimli kültür rotaları ve bilgi köşelerinde keşfedilmeye açacağız. Kültür varlıklarımızı korumak için ‘İBB Miras’ ile entegre ‘Bakırköy Miras’ı kuracağız. Bakırköy kültür varlıkları envanterini çıkaracağız. Bakırköy ve Yeşilköy tarihi merkezlerini tarihi dokularına uygun olarak yeniden canlandıracağız.”

 

OKULLARIMIZI VE İBADETHANELERİMİZİ BİZ TEMİZLEYECEĞİZ”

Belediye temizlik görevlerinin gün boyu Bakırköy sokaklarını temizleyeceğini kaydeden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, okulların ve ibadethanelerin temizliğini de üstleneceklerini söyledi: “Okullarımızın ve ibadethanelerimizin bakımını, onarımını ve ‘görevli tahsisi’ ile sürekli temizliğini yapacağız. Çocuklarımızın girdiği tuvaletlerin, ellerini yıkadıkları lavaboların hijyeninden, ibadetini yerine getirenlerin bulunduğu ortamın temizliğinden şüphesi kalmayacak. Ayrıca Akıllı Atık Kutuları Projemiz ile, 5 kat fazla atık depolayan, çöp toplama sıklığını yüzde 80’e kadar azaltan, güneş enerjisiyle çalışan, standart atık kutuları ile uyumlu atık kompaktörlerini kentimize kazandıracağız.”

 

İNOVASYON VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ KURACAĞIZ”

“Belediyemiz bünyesinde İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü kurarak; bilim, teknoloji, yenilikçilik, ar-ge, sanayi ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine yönelik çalışmalar yapacağız” diyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, teknoloji projelerini şöyle sıraladı: “Yapay zeka, siber güvenlik ve robotik gibi gelişmekte olan teknoloji alanlarında belediyemizi ve kentimizi geliştirici programlar yürüteceğiz. Belediyemizin dijital versiyonu Bakırköy App ile belediyemizle ilgili tüm işlemler internet üzerinden yapılabilecek. Yeniden hayat vereceğimiz Bakkart ile kentimizde yaşam daha pratik, hızlı ve kolay olacak. Açacağımız Bakırköy Bilim ve Teknoloji Merkezimiz; inovasyona, girişimciliğe ve dijital yayıncılığa dönük donatıları ile modern teknoloji üretim merkezi olacak. İBB Teknoloji Atölyeleri’nin sayısını artırarak, çocuklarımıza kodlama, app geliştirme, yapay zekâ, robotik uygulama dersleri, yetişkinlere dijital okuryazarlık eğitimleri vereceğiz.”

 

“TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI BÜTÇEMİZ OLACAK ”

CHP’li belediye başkan adaylarının imzaladığı “Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi”nden söz eden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bu belgeyi, kadın erkek eşitliğine, toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan ve her türlü ayrımcılığa karşı bir insan olarak son derece önemsiyorum. Belediyemizde toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ile bütçeleme ve planlama süreçlerimizi eşitlikçi bakış açısıyla yeniden düzenleyeceğiz. Belediyemizin yönetiminde ve kadrolarında kadın erkek eşitliğini sağlayacağız. Belediye yöneticilerine, çalışanlarına ve ailelerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi vereceğiz. Kadın danışma ve sosyal destek merkezi kurarak; sosyal, hukuki, psikososyal, ekonomik destek vereceğiz. 7/24 çağrı merkeziyle her an ulaşılabilir olacağız. Kadın sığınma evi açarak, şiddete uğrayan ya da şiddet riski altındaki kadın ve çocukları yalnız bırakmayacağız. Kadınların el emekleri ile ürettikleri giyim, yiyecek, aksesuar gibi ürünlerin satışını yapabilecekleri kadın el emeği pazarı açacağız.”

 

“KREŞ SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

“Sosyal belediyecilik konusunda Türkiye’ye örnek uygulamaları getireceğiz” diyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bakırköy İstihdam Ofisi ile iş arayanlar ile işverenler arasında köprü olacağız. Kentimizde 10 adet kreş var ancak yeterli gelmiyor. Kreş sayısını artıracağız. Sivil toplum kuruluşlarımıza ortak mekan kullanımı ve lojistik destek sağlayacağız. İBB Kent lokantası ve Mini Beltur’lar ve her mahalleye bir halk ekmek büfesi açarak uygun fiyata beslenme imkanı sunacağız. Bakırköy belediyesi sosyal tesisleri kurarak, komşularımıza nezih ortamda, uygun fiyatlı hizmet sunacağız. İhtiyaç sahibi emekli komşularımıza 5 bin lira pazar desteği sağlayacağız” dedi.

 

“ÖĞRETMEN EVİ, ŞEFKAT EVİ VE AŞEVİ AÇACAĞIZ”

Genç ve kadın istihdamını destekleyeceklerini vurgulayan Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, sosyal projelerini şöyle anlattı: “Bakırköy Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BAKMEK) ile geleneksel ve yeni nesil eğitimler vereceğiz. Yeni evlenen, okula başlayan, sınava hazırlanan komşularımıza kapsamlı yardım paketleri ulaştıracağız. Çocuk bakım istasyonları açarak; emzirme, besleme gibi ihtiyaçların karşılanacağı hijyenik ve konforlu ortamı sağlayacağız. Bakırköy Öğretmen Evi, Bakırköy Şefkat Evi ve Bakırköy Aşevi’ni açacağız. 65+ üzeri komşularımıza düzenli kumanya desteği sunacağız.”

 

ÇOCUKLARIMIZA TEMİZ SU VE BİR ÖĞÜN YEMEK VERECEĞİZ”

“Bakırköy’ümüzü çocuklarımız için daha sağlıklı, eğlenceli, daha teknolojik, daha yaratıcılıklarını geliştiren bir kent haline getirecek pek çok projemiz var” diyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu bu projeleri şöyle anlattı: “Öncelikle çocuk parklarımızı ve oyun alanlarını, uluslararası standartlara uygun hale getireceğiz. Okul servislerine bağımlılığı azaltmak ve aktif ulaşım türlerine teşvik etmek için ‘Okula Yürü ya da Bisiklet Sür’ projemizi hayata geçireceğiz. Kartaltepe’de Kadın-Çocuk Sağlığı Merkezi ve Oyun Evi açarak, ücretsiz sağlık hizmeti sunacak ve eğitmen gözetiminde yaratıcı oyunlar sağlayan oyun evleri ile çocukların zihinsel gelişimini destekleyeceğiz. Çocuklara temiz içme suyu projemizle okullarımıza arıtma suyu sebilleri koyacağız. Okul Gıdası Programı ile Kartaltepe ve Osmaniye’den başlayarak, çocuklarımıza günde bir öğün ücretsiz yemek ulaştıracağız.”

 

“YENİ ÖĞRENCİ YURTLARIMIZ İLE BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, gençlerin barınma, beslenme, üniversite sınavına hazırlık ve sosyalleşmeleri konusunda geliştirdikleri projeleri şöyle anlattı: “Yenimahalle Gençlik ve Aile Yaşam Merkezi projemizde sesli ve sessiz çalışma alanları, kütüphane, kafeterya ve gençlik merkezine yer vereceğiz.   Sınav hazırlık kamplarımız ile uzman kadroların rehberliğinde ders çalışma ve mentorluk desteği alma imkanları sunacağız. Bakırköylü üniversitelilere burs ve Yemekkart vereceğiz. Kentimizde 10 özel, 2 adet belediyeye ait öğrenci yurdu bulunuyor. Yeni öğrenci yurtlarımız ile barınma sorununu çözeceğiz. Konserler, festivaller, tiyatrolar, spor imkanları ile eğlencenin ve buluşmanın adresi Bakırköy olacak.”

 

BAKIRKÖY SU SPORLARI FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Bakırköy’ün bir spor kenti olduğunu söyleyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “30’a yakın spor kulübümüz, şampiyon sporcularımız ve takımlarımız, farklı spor branşlarına hizmet eden tesislerimiz var. Kentimizin en büyük değerlerinden olan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nü yenileyeceğiz. Avrupa’nın sayılı tesislerinden biri olmasını hedefliyoruz. Şenlikköy Spor Alanı ve Gençlik Parkı projemizle içinde her türlü imkanı olan bir merkez kuracağız. Bakırköy Belediyesi kadın ve erkek yelken takımları kuracağız. Bakırköy Su Sporları Festivali düzenleyeceğiz. Triatlon organizasyonları ile sahilimiz en gözde yarışma alanı olacak. Sahil bandımıza voleybol, tenis, basketbol, hentbol, kaykay gibi çeşitli spor aktivite alanları kazandırarak daha fazla komşumuzu sokağa çıkarıp spor yapmalarını sağlayacağız” dedi.

 

“AYAMAMA YAŞAM VADİSİ  İSTANBUL’UN EN SEÇKİN FAALİYET ALANI OLACAK”

Bakırköy’ün 13 kilometrelik sahili, plajları, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolları ile benzersiz olduğunu kaydeden Dr. Ayşegül Ovalıoğlu şöyle devam etti: “Sahilimizde güvenli, temiz, bakımlı plaj ve piknik alanları oluşturacağız. Sahil düzenlemesi ile komşularımız güvenli yaya yollarına kavuşacak. Uluslararası etkinliklerin düzenlenebileceği kimlikli alanlar tasarlayacağız. Ayamama Yaşam Vadisi’ni İstanbul’un en seçkin, en gözde eğlence, dinlence ve faaliyet alanı haline getireceğiz. Atatürk Spor ve Yaşam Köyümüzü yenileyerek, modernize edeceğiz. Florya Atatürk Ormanı’nı sosyal ve sportif etkinliklerle yaya çekim merkezi yapacağız.  Botanik Parkımızı canlı, eğlenceli, eğitici yaşam alanına çevireceğiz. 115 parkımızı tamamen yenileyeceğiz.”

 

KOMŞULARIMIZ VETERİNER KLİNİĞİMİZİ 7/24 İZLEYEBİLECEK”

Sokak hayvanları konusundaki yaklaşımlarını “Toplum sağlığını ve can dostlarımızın sağlığını birlikte koruyacağız” şeklinde açıklayan Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde sahiplendirme çalışmaları yapacağız. ‘Kısırlaştırma Seferberliği’ başlatarak etkili bir kontrol sistemi geliştireceğiz. Sokaktaki canlara barınma kulübeleri, düzenli besleme desteği yapacağız. İzlenebilir veteriner kliniğimiz ile komşularımızın çalışmalarımızı 7/24 takip etmesini sağlayacağız. Gezici acil yardım aracı ile sokaklardaki canlarımıza ‘çok geç olmadan’ müdahale edeceğiz” dedi.

 

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun sunumunun ardından CHP Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımı yapıldı.

 

DR. AYŞEGÜL OVALIOĞLU HAKKINDA

36 YILDIR BAKIRKÖYLÜ

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Ailesi 36 yıl önce, 1988’de Bakırköy’e taşındı. Özel Üsküdar Fen Lisesi’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden (İngilizce Bölümü) mezun oldu. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi kliniğinde ihtisas eğitimi aldı. 2020’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçenti oldu.

 

ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR, ÖDÜLLER, YAYINLAR

Harvard, Zürih ve Florida Üniversitelerinde akademik çalışmalar ve klinik araştırmalar yaptı. Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin eğitim programına katıldı. Uzmanlığı dönemindeki çalışmaları, İstanbul Valiliği tarafından Takdirname ile ödüllendirildi. Harvard Üniversitesi’ndeki çalışmaları TÜBİTAK ve Türk Nöroşirürji Derneği tarafından burs desteği ile ödüllendirildi. Bilimsel eserleri arasında; 22 orijinal makale, 52 bildiri, 7 adet kitap bölüm yazarlığı bulunuyor.

 

71 YILDIR CHP’Lİ, YEREL YÖNETİM KÜLTÜRÜ OLAN BİR AİLE

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü ve köklü bir CHP’li aileye mensuptur. Dedesi Abdullah Soğuksu 1953 yılında CHP Eminönü örgütüne üye olmuştur. Babası Mustafa Özdemir 1972’den itibaren İstanbul’daki belediyelerde görevler almış, başkan yardımcılığı da yapmıştır. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den İstanbul Büyükşehir ve Güngören belediye meclis üyesi seçilmiştir.

 

ÇEVRECİ, SPORCU, ANNE

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, doğanın ve ekolojik dengenin korunması için çalışmalar yapan bir çevrecidir. Organik tarım ve meyve yetiştiriciliği ile ilgilenmektedir. İyi bir yüzücü olup kayak ve doğa sporları yapmaktadır. Meslektaşı Doç. Dr. Cem Ovalıoğlu ile evlidir. Elif ve Zeynep adında ikizleri vardır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER