SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇATALCA’NIN SEMBOLÜ BAHARIN SİMGESİ ERGUVANLAR AÇTI

ÇATALCA’NIN SEMBOLÜ BAHARIN SİMGESİ ERGUVANLAR AÇTI
Bu haber 17 Mayıs 2021 - 11:49 'de eklendi.

Bereketli toprakları, tarihi, kültürü ve doğasıyla İstanbul en güzel ilçelerinden biri olan Çatalca’da, baharın simgesi ve Çatalca’nın sembolü erguvanlar açtı.

Açan erguvanlar ilçeye renk katarken, görüntüsüyle de göz kamaştırdı. İlçeye renk katan ve göz kamaştıran muhteşem doğa görüntüsünü fırsat bilen ilçe halkı bu durumu değerlendirdi ve fotoğraf çektirip çektirdiği fotoğraflarını umut dolu mesajlar ile sosyal medyada paylaştı.

Erguvanların açılması ile ilgili bir sosyal medya paylaşımı da Başkan Mesut Üner’den geldi. Erguvan fotoğraflarıyla birlikte sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Mesut Üner; ‘’Ne güzel ifade etmiş Atilla İlhan; ‘’Büyük bir rüzgâr dinledik dünya bahçesinde, #erguvanî çiçekler açmıştı #erguvanlar tebessümler vardı toprağın yeşermesinde ve gökler de çiçeklenmişti #erguvanlar gibi. Biz insan selamları duyduk havada kanat kanat, yola çıkmış yedi iklim dört bucaktan turnalar gibi, toprak nefes nefese ve yıldızlar yalın. Serviler üşüyüp ürperdiler bu akşam ve mesut olmak dedik çocuklar gibi #mesut olmak.’’ Evet kıymetli ve değerli #Çatalca halkım. #İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı doğası ile göz kamaştıran şirin ilçemizde soğuk kış günlerinin sembolü beyaz örtü kalktıktan sonra, umudun, baharın ve ilçemizin sembolü festivalimize adını veren erguvanlarımız açtı. Umutlarımız tazelendi. Yüreğimiz ve gönlümüz açıldı. Umuyor ve Dua ediyorum ki bu bahar zorlu pandemi şartlarını geride bırakırız. Maskelerimizi yüzümüzden çıkarıp erguvanlar eşliğinde rahat bir nefes alırız. Üç günlük hayat yolunda küskünlüklerimizi geride bırakıp, yeniden yürekten gönülden bir, birlik ve kardeş oluruz. Bu vesileyle tüm Çatalca halkıma #erguvanlarımızın açması ile girmiş bulunduğumuz bahar mevsiminde önce sağlık, sonrasında mutluluk, huzur, başarı ve bereketli bir ömür diliyorum. Kalın sağlıcakla.’’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER