SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇATALCA’NIN 30 YILLIK ÜNİVERSİTE HAYALİ GERÇEK OLUYOR…

ÇATALCA’NIN 30 YILLIK ÜNİVERSİTE HAYALİ GERÇEK OLUYOR…
Bu haber 29 Kasım 2022 - 12:44 'de eklendi.

Çatalca belediye başkanı Mesut Üner, İlçeye kazandırdığı eserlerine bir yenisini daha ekliyor. İlçenin 30 yıllık üniversite hayalinin gerçekleşmesini sağlayacak olan Üniversite imar planı İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclisinde onaylandı. 

Bu müjdeyi sosyal medya hesabından ilçe sakinlerine duyuran başkan Üner, Daha önce yaptığımız protokol ve tapu devri imza töreniyle Çatalca’mıza ‘’Florence Nightingale Üniversite Hastanesi’’ kuruluşu olacak ‘’Bilim Üniversitesi’’ ile Üniversitede Tıp Fakültesi ve Hastanesinin yanısıra Ziraat Mühendisliği ve Veterinerlik Fakültesi olacak üniversitemizin yapımının başlaması için imar planlarının İBB Meclisimizde onaylanması gerekiyordu ve gereken oldu. Artık ilçemizde otuz yıllık üniversite hayalimiz gerçek oluyor. Çatalca’mıza hayırlı olsun dedi.

 “Kaliteli bir eğitim ve eğitim sonrası çalışma fırsatının yanında kaliteli sağlık hizmeti”

Başkan Üner, İlçemizde yapımını tamamladığımız İzzettin Ziya Altınoğlu Stadımızın hemen yanında bulunan belediyemize ait 529-1889-1890 numaralı parseller, yine bitişiğinde bulunan hazineye ait 1537 ve özel mülkiyette bulunan 531 parsellere ‘’Üniversite Lejantını’’ işletilmesini sağlamıştık. Daha önce üniversite lejantı olarak işlettiğimiz parsellerde artık ilçemizde otuz yıllık hayalimiz gerçek oluyor. Yaptığımız protokol ve tapu devri imza töreniyle Çatalca’mıza ‘’Florence Nightingale Üniversite Hastanesi’’ kuruluşu olacak ‘’Bilim Üniversitesi’’ kazandırıyoruz. Üniversite hastanesinde yarınlarımızın teminatı gençlerimiz hem kaliteli bir eğitim ve eğitim sonrası çalışma fırsatı bulurken, ilçe halkımız kaliteli bir sağlık hizmeti alma şansı olacak. Üniversitede Tıp Fakültesi ve Hastanesinin yanı sıra Ziraat Mühendisliği ve Veterinerlik Fakültesi olacak. Üniversitemizin yapımının başlaması için, imar planlarının İBB Meclisimizde onaylanması gerekiyordu ve artık gereken oldu. “Eserlerimiz vaatlerimizi geçti” Üniversitemiz şimdiden Çatalca’mıza hayırlı olsun  dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER