SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇATALCA’LI ÇİFTÇİLERE TOHUMLARI DAĞITILDI

ÇATALCA’LI ÇİFTÇİLERE TOHUMLARI DAĞITILDI
Bu haber 23 Aralık 2020 - 12:42 'de eklendi.

İstanbul’un tarımla özdeşleşen İlçesi Çatalca’da çiftçilere destek çalışmaları ara vermeksizin devam ediyor. Başkan Mesut Üner, “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında düzenlenen tohum dağıtımı programına katıldı.

Çiftçilere, hayvan beslenmesinde önemli yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak ve yem bitkileri ekilişlerini arttırmak amacıyla tohum dağıtımı yapıldı.

İstanbul Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında gerçekleşen tohum dağıtımı programı; Başkan Mesut Üner başta olmak üzere İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Çatalca Tarım ve Orman Müdürü Kadir Güngör, Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Adnan Yusuf Güney, Çatalca Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ömer Köseoğlu, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç ve çiftçilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

‘Çiftçilerimize hayırlı olsun’

Programda İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, proje ile yem bitkileri üretim alanlarının genişletilerek yem üretim maliyetlerinin düşürülmesinin, kaba yem açığının giderilmesinin, mevcut mera alanları üzerindeki otlatma baskısının azaltılmasının amaçlandığını belirtti.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçede tarımı ve çiftçileri destekleyecek projelerin daima öncelikli projeler arasında yer aldığını belirtti. Başkan Mesut Üner sözlerinde, “Çiftçilerimizin, hayvan beslenmesinde önemli yere sahip olan kaba yem ihtiyacını karşılamak ve yem bitkileri ekilişlerini arttırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile hayvancılıktan elde edilen et ve süt veriminde, kalitesinde artış ve maliyetlerde düşme gerçekleşecektir.  Tohumların çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Program, konuşmaların ardından çiftçilere yem bitkisi tohumunun dağıtılması ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER