SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇATALCA’DA ALAİYE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

ÇATALCA’DA ALAİYE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Bu haber 18 Kasım 2022 - 14:40 'de eklendi.

Birinci Balkan Savaşı sırasında Çatalca’ya kadar ulaşan düşman kuvvetlerine karşı kahramanca mücadele edip, vatan ve bayrak uğruna şehit olan Alaiye Taburunun 657 kahraman Mehmetçiği, şehadet yıl dönümlerinde Çatalca’da düzenlenen bir dizi etkinliklerle anıldı.

Çatalca’da gün boyunca devam eden Alaiye şehitleri anma etkinliklerine Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen‘’Balkan Savaşları, Göçler ve Sonrasında Çatalca’’  adlı fotoğraf sergisi açılışıyla başlandı. Anma programı konferans ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Çatalca Savunmasını anlatan videonun izlenmesiyle devam etti. Video filminin hemen sonrası ise Kuran’an-ı Kerim tilaveti okundu. Çatalca Belediyesi Tiyatro Akademisi öğrencilerinin gösterisiyle buradaki etkinlik son buldu. Anma programına Dağyenice Mahallesi’nde Alaiye Şehitliğinde devam edildi. İlçe protokolünün anıta çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sorası günün anlam ve önemine dair konuşmalar ve şiirler sonrası, Kuran’an-ı Kerim tilaveti okundu. Okunan Kuran’an-ı Kerim tilaveti sonrası Çatalca belediyesi tarafından yemek ikramı gerçekleşirken, program sonunda ise Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca belediye başkanı Mesut Üner’e plaket takdim etti. Gün boyunca dolu dolu geçen anma programları Mehmet Akif Camiinde tüm şehitlerimiz için okunan mevlid programıyla son buldu.

BAŞKAN ÜNER; ‘’ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.’’

Çatalca’da gün boyunca devam eden Alaiye Şehitleri anma programları sonrası açıklamalarda bulunan Çatalca belediye başkanı Mesut Üner; ‘’ÇATALCA ‘MIZ JEOPOLİTİK KONUMU İTİBARİYLE YÜZ YILLAR BOYUNCA TARİHİN HER DÖNEMİNDE ÖNEMLİ ROL ALMIŞTIR. İLÇEMİZİN  DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL’UN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI OLMASI BU ÖNEMİ DAHADA ARTTIRMIŞTIR. İSTANBUL’UN EN BÜYÜK YÜZ ÖLÇÜMLÜ İLÇESİ ÇATALCA’MIZIN HER BİR KARIŞINDA KAHRAMANLIK DESTANLARI YAZAN ŞEHİTLERİMİZİN KANI BULUNMAKTADIR. NE GÜZEL İFADE ETMİŞ ATALARIMIZ; “ŞEHİTLER  VURULUNCA DEĞİL, UNUTULUNCA ÖLÜR. ” BUGÜN BİR KEZ DAHA YİNE ÇATALCA’MIZIN KAHRAMANLARINI YANİ ALAİYE ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN TOPLANMIŞ BULUNUYORUZ. TAM 110 YIL ÖNCE EDİRNE’DEN İSTANBUL’A DOĞRU İLERLEYEN GÖZÜ DÖNMÜŞ VE GÜZERGAH ÜZERİNDE HER TÜRLÜ VAHŞETİ YAŞATAN DÜŞMAN KUVVETLERİ, ARTIK ÇATALCA’MIZA KADAR GELMİŞLERDİ. ŞANLI TARİHİMİZ 1912-1913 YILLARINI GÖSTERDİĞİNDE KAHRAMAN TÜRK ORDUMUZ, KAHRAMANCA VE DESTANSI BİR MÜCADELE VERİP, ÇATALCA’MIZIN TÜMÜNÜ KURTARIP ZAFERE ULAŞMIŞTI. ÇATALCA’MIZDAKİ BU DESTANSI MÜCADELEMİZ ZAFERİMİZ, KAHRAMANLIK DESTANLARIMIZIN YAZILDIĞI ÇANAKKALE ZAFERİMİZ VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN MÜJDECİSİ OLURKEN, ADETA CUMHURİYETİMİZİN TEMELLERİ İLÇEMİZDE ATILMIŞTIR. ADETA İSTANBUL’UN ÖNEMLİ GİRİŞİ OLAN ÇATALCA’MIZ, 17 KASIM ÇATALCA SAVAŞLARI O TARİHTE Kİ KAZANILAN TEK SAVUNMA SAVAŞI OLMUŞTUR. BAŞTA TÜRKİYE CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE, ALAİYE ŞEHİTLERİMİZLE BİRLİKTE BU VATAN İÇİN CANINI HİÇE SAYAN TÜM KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, MİNNET, SEVGİ VE SAYGIYLA YAD EDERKEN, TÜM KAHRAMAN GAZİLERİMİZE BİR ÖMÜR BOYU SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU GÜZEL BİR ÖMÜR DİLİYORUM. KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ ASLA UNUTULMAYACAK. ZİRA ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ. VATAN SİZE MİNNETTAR.’’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER