SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇATALCA BELEDİYESİ 2021 YILI’NIN İLK MECLİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇATALCA BELEDİYESİ 2021 YILI’NIN İLK MECLİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Bu haber 05 Ocak 2021 - 10:51 'de eklendi.

Çatalca Belediye Meclisi 2021 Yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi, 04.01.2021 Pazartesi günü saat 11.00’de Başkan Mesut Üner başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

 

2021 yılının ilçe ve ülkemiz için güzel bir yıl olması temennisinde bulunan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, yeni yılın ilk Meclis Toplantısı’nın hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Mesut Üner sözlerinde, “Bu güne kadar gerek Çatalca meclisimizde, gerekse İBB meclisimizde hep birlikte Çatalca’mız için güzel kararlara el kaldırdık. Çatalca’mıza birlik, beraberlik içinde yaptığımız hizmetlerden ve meclisimizde birbirimize olan anlayışımızdan dolayı tüm meclis üyelerimize tek tek çok teşekkür ediyorum. Diğer meclislere hiç benzemediğimiz için gerçekten gurur duyuyorum. Hepimiz burada birbirini çok iyi tanıyan, birbirimiz ile dışarda hasbihal eden, ağabey, kardeş ilişkileri yaşayan, görüşen kişileriz. İnşallah hep birlikte bu yılda Çatalca için güzel kararlar almaya devam ederiz” ifadelerine yer vererek 2021 yılında da ilçemiz için güzel kararlar alınması dileklerinde bulundu.

Gündem dışı söz alarak 2020 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Meclis Üyeleri, Ocak ayı içerisindeki özel gün ve haftalarla ilgili mesajlarını iletti.

Meclis Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Gündemin 1. Maddesi olan “5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince Belediye Meclisinin “2021 Yılı Çalışma Takviminin belirlenmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

  1. gündem maddesi “Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
  2. gündem maddesi “Geçici İşçilerin Vize İşlemleri” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
  3. gündem maddesi “Mevsimlik İşçi Çalıştırılması ve Vize İşlemleri” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
  4. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyon Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
  5. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye Seçimi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifine istinaden yapılan oylama ile Denetim Komisyon üye seçimi gerçekleştirildi.
  6. gündem maddesi “Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlar hakkında 7244 Sayılı Kanunun uygulanmasının görüşülmesi” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.
  7. gündem maddesi “Mülkiyeti Belediyemize ait olan taşınmazların kira süreleri” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Esnaflarımızın Yanındayız

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Belediyeye kira, ecrimisil, işgaliye, kullanım bedeli ödemek suretiyle faaliyet gösteren işyerlerinden, pandemi dönemi süresinde faaliyetleri tamamen durdurulan, kısmen durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen işletmelerden tahsil edilmesi gereken bedellerin alınmaması veya belli bir oranda indirim yapılması ya da ertelenmesi ve kiracıların sözleşme sürelerinin bu süreler kadar uzatılması” kararı ile pandemi nedeniyle ilçemizde zor günler geçiren esnaflarımızın dertlerine bir parçada olsa merhem olunacağı için meclis üyelerine teşekkür etti.

Meclis Toplantısında Başkan Mesut Üner tarafından, İYİ Parti Meclis Üyesi Recep Yılmaz ‘ın “Meclis gündem ve tutanaklarının meclis üyelerine mail yoluyla atılması” önerisi, 9. Gündem maddesi olarak meclise sunuldu ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER