SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇATALCA BAYRAK ŞAİRİYLE GURUR DUYUYOR

ÇATALCA BAYRAK ŞAİRİYLE GURUR DUYUYOR
Bu haber 06 Ocak 2022 - 10:55 'de eklendi.

Türkiye’de ‘’Bayrak Şairi’’ olarak tanınan ve sevilen Arif Nihat Asya, vefatının kırk yedinci yılında doğup büyüdüğü Çatalca ilçesi İnceğiz mahallesindeki etkinliklerle anıldı. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı anma programlarına yoğun katılım sağladı.

Anma etkinliklerin ilk durağı bayrak şairimizin doğup büyüdüğü Çatalca ilçesi İnceğiz mahallesindeki meydanda saygı duruşu, istiklal marşımızın ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle başladı. Sonrasında programın ikinci bölümü için aynı mahallede bulunan ve bayrak şairimizin adını taşıyan ‘’Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’’ konferans salonuna geçildi. Okul öğrencileri hazırladığı ve bayrak şairimizin şiirlerinin okunduğu muhteşem programla izleyenleri adeta büyüledi. Öğrencilerin program sonrası Başkan Mesut Üner’e gösterdiği yakın ilgi ve alaka gözlerden kaçmadı.

Bayrak şairi Arif Nihat Asya’nın vefatının kırk yedinci yıl dönümü etkinlikleri sonrasında açıklamalarda bulanan Başkan Mesut Üner; ‘’Çatalca’mız sadece konumu itibariyle olan değeriyle değil, bağrından doğup büyüyen önemli isimleriyle de her zaman Türkiye’mizin gündeminde olmuştur. O önemli değerlerinden biride hemşerisi olmaktan gurur duyduğum ve bugün vefatının 47. yılında andığımız bayrak şairimiz Arif Nihat Asya’dır. Asıl adı Mehmet Arif olan bayrak şairimiz Arif Nihat Asya 7 Şubat 1904’te şuanda bulunduğunuz Çatalca’nın İnceğiz mahallemizde doğdu. Hayatı boyunca birçok zorluklarla karşı karşıya kalan bayrak şairimiz, bu zorlukların üstesinden gelme sürecinde ki duruşuyla da yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimize örnek olmuştur. Bir dönem Anadolu Ajansında da görev alan bayrak şairimiz Türkiye’mizin dört bir yanında Edebiyat öğretmenliği görevini yapmıştır. Kahramanlık, tarih duygusu, din, aşk, tabiat ve memleket güzellikleri konularını şiirlerinde konu ederek, harflere, kelimelere ve mısralara adeta can veren bayrak şairimiz Arif Nihat Asya, ‘’Bayrak’’ şiiri ile adeta gönüllerde taht kurmuştur. Bu şiiri yazdıktan sonra günümüze kadar ‘’Bayrak Şairi’’ olarak anılmaya başlamıştır. Bayrak şairimiz bir dönem TBMM’de Milletvekili göreviyle de ülkemize hizmet etmiştir. Böylesine değerli ilçemizin Çatalca’mızın gururu bayrak şairimiz Arif Nihat Asya 47 yıl önce bugün 5 Ocak 1975’te hayata gözlerini yummuş ve Ankara’da Karşıyaka Mezarlığına defnedilmiştir. Bugünlere geldiğimizde bayrak şairimizi sonsuza kadar unutmayacağımızı tekrar hatırlatmak isterim. Çatalca’mızın gururunu sadece şiirleriyle değil, doğduğu şuanda bulunduğumuz İnceğiz mahallemizde geçen yıl hep birlikte açılışını yaptığımız İstanbul Avrupa Yakası’nın İlk Masal Okulu olan Çatalca Arif Nihat Asya Masal Okulumuzla da yüz yıllarca hatırlayacağız. Bugünde Çatalca’mızın gururu Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya’nın vefatının 47.yılında etkinliklerle andık. Bayrak şairimizi anma programlarımızın ilk durağı şairimizin doğduğu İnceğiz mahallemiz oldu. Anma programımızı bayrak şairimizin adına yakışır bir meydan yapacağımız alanda gerçekleştirdik. Anma programlarımızın ikinci durağı ‘’Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’’ oldu. Yarınlarımızın teminatı gençlerimiz muhteşem bir program hazırlamıştı. Bu anlamda tüm genç kardeşlerimi ve öğretmenlerini yürekten tebrik ederim.’’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER