SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Canan Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmadılar CHP’den Çağlayan çıkarması…

Canan Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmadılar CHP’den Çağlayan çıkarması…
Bu haber 28 Haziran 2019 - 12:05 'de eklendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yargılandığı duruşmada CHP’liler, sanatçılar ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Duruşmada Kaftancıoğlu, iddianamenin geç tebliğ edildiği gerekçesiyle savunması için ek süre istedi. Duruşma 18 Temmuz’a ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir çoğu fotoşop olan tweetler yüzünden 37. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

CHP İl Başkanı hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan davanın son duruşması  bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görüldü.   Davayı CHP’nin yanı sıra STK’lar, sanat ve hukuk camiası da yakından takip etti. Kaftancıoğlu’na destek vermek için İstanbul Adliyesi’ne gelenler arasında dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say da bulunuyordu.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Dün Sayın Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı, bugün Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkıyor. Bugün burada sayın Altan Öymen, Fazıl Say, CHP yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, siyasi partilerin, sivil toplumun önemli temsilcileri buradayız. İl başkanımız sayın Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek. Kumpas davaları, kurgu davalar bir gün gelir çöker. Akademisyenlerin, Eren Erdem davası, Gezi davası ve daha niceleri bütün bunlar siyasi davalardır. Bu davalar ülkemizin adalete güveni sarsıyor.

Nedense bazı davaların ısrarla 37. Ağır Ceza Mahkesinde görülmesini de yakından takip ediyoruz. Belli dosyaların, belli heyetlere düşürülmesini de izliyoruz, takip ediyoruz.  Bu dava hepinizin bildiği gibi siyasi bir davadır. Haksız, hukuksuz mesnetsiz bu dava için yine Çağlayan Adliyesi’nin önündeyiz. Bugün burada önceki genel başkanımız sayın Altan Öymen hepimizin gururu Fazıl Say, MYK üyelerimiz, il başkanlarımızla birlikte, belediye başkanlarımız ilçe başkanlarımız siyasi partilerin ve STK’ların değerli temsilcileri, hepimiz buradayız” dedi.

Daha sonra CHP’lilerin ve sanatçıların başını çektiği grup, Kaftancıoğlu ile birlikte duruşmanın yapılacağı salona girdiler Saat 10:00 sıralarında başlayan duruşma, yaklaşık bir saat sürdü.

Duruşmada; Canan Kaftancıoğlu, iddianamenin geç tebliğ edildiği gerekçesiyle savunması için ek süre istedi.  Duruşma 18 Temmuz’a ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu, “Bu sıcağın altında destek için gelenlere teşekkür ediyorum. Herkesin yapacağı daha önemli işleri varken bu davada bizi bir araya gelmek zorunda kaldık. İddianamelerdeki suçlamaları asla ve asla kabul etmiyorum. 31 Mart başarısından hemen sonra suçlanıyorum. Yıllar sonra söylemelerin dava konusu olmasının tek bir sebebi var; biz mevsimi başlıyor. Toplumsal olaylara ilişkin tepki vermemden daha dolay bir şey olamaz. İstanbul’dan yanan umut ışığı birilerini rahatsız etti. Soruşturma dosyası İl Başkanı olmamdan hemen sonra hazırlandı, iddianame 31 Mart’tan sonra hazırlandı. 23 Haziran seçimlerinin hemen ardından hâkim karşısına çıktı. Tüm hukuki haklarımı sonuna kadar savunacağım. Ek süre talep ettik. Her ne kadar zorlansak da… Yine yargı hızlı çalışarak 18 Temmuz’a gün verdi. Ben bu yüzden bu mevsime biz mevsimi diyorum.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER