SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇANAKKALE’YE GİDEN BİSİKLETÇİLERİN GETİRDİKLERİ TOPRAKLA ZEYTİN AĞACI DİKİLDİ

ÇANAKKALE’YE GİDEN BİSİKLETÇİLERİN GETİRDİKLERİ TOPRAKLA ZEYTİN AĞACI DİKİLDİ
Bu haber 18 Mart 2022 - 12:19 'de eklendi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yılı Büyükçekmece Çanakkale Anıtı’nda coşkulu bir tören ile kutlandı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel 18 Mart Çanakkale Zafer Turu etkinliği kapsamında yola çıkan 40 bisikletçin Şehitliği’nden getirdiği toprakla zeytin ağaca dikildi.

Zeytinlikler ve barış için zeytin ağacı dikildi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yılı Büyükçekmece’de coşkuluyla kutlandı. İlk tören Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla 100. Yıl Çanakkale Şehitler Abidesi’nde yapıldı. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından 15 Mart tarihinden aynı noktadan Çanakkale’ye gitmek için yola çıkan 40 bisikletçinin Gelibolu ve Eceabat’tan getirdikleri toprakla zeytin ağacı dikildi. Türkiye’deki zeytinliklerin korunması, Rusya Ukrayna arasında barışın sağlanmasına amacıyla sembolik olarak dikilen zeytin ağacının dibine Başkan Akgün ve gaziler birlikte toprak bıraktılar. Büyükçekmece’de ikinci tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Burada yapılan törende ilçe protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk takdimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla son buldu.

“Kınamak için zeytin ağacı diktik”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yılı anma töreninde konuşan Başkan Akgün şunları 107 yıl önce Çanakkale’de Türklere yapılanların bugünde başka coğrafyalarda devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün ben Çanakkale Destanı’nın 107’inci yılında anma törenlerinde dikkati bu noktaya çekmeye çalıştım. Rusya’nın Ukrayna’ya uygulamakta olduğu zulmü ortaya koymaya çalıştım. Çünkü bize bunu yaşatmaya kalkmışlardı. Biz onun destanını yazdık. Bisikletçilerimiz önce buradan pedal bastılar. Büyükçekmece’den Çanakkale’ye 18 Mart Çanakkale Destanı’nı anma programı içerisinde gittiler. Şehitliklerin, cephenin ve şehitliğin bulunduğu o alanlardan çeşitli noktadan getirdikleri toprağı burada sembol olarak dikmiş olduğumuz zeytin ağacının dibine birlikte koyduk. Bu zeytin ağacını dikmemizin sebebi; zeytin hayattır. Zeytini anlatmak için saatlerce konuşmak lazım. Bugün Türkiye’de zeytine karşı bir saldırı başlamıştır. Bu da bir emperyalist saldırıdır. Bu da çünkü para için yapılmakta olan bir saldırıdır. Bunu kınamak için bu zeytin ağacını diktik.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER