SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÇALIK: OTURDUĞUMUZ KOLTUĞUN HAKKINI VERELİM

ÇALIK: OTURDUĞUMUZ KOLTUĞUN HAKKINI VERELİM
Bu haber 08 Ekim 2019 - 10:54 'de eklendi.

ÇALIK: OTURDUĞUMUZ KOLTUĞUN HAKKINI VERELİM

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında Kavaklı Mahallesi’nde bin 367 metrekarelik belediye hizmet alanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kreş yapılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz tahsisi oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda yöneticilerin mevkilerinin gelip geçici olduğunun farkında olarak vatandaşlara hizmet etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Murat Çalık, “Devlet ilelebet payidar kalacaktır. Bizler gelip geçiciyiz. Oturduğumuz koltuğun hakkını verelim. Ben, 5 yıl boyunca bu bakış açısıyla hizmet edeceğim” diye konuştu.

 

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen oturumda meclis gündem maddeleri ve AK Parti’nin sunduğu 5 adet yazılı önerge ve Başkanlık teklifi olarak sunulan 1 adet yazılı önerge ele alındı. Konuşmasına, Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek önemli gün ve haftalar ile Ekim ayında hayatını kaybeden sanat ve siyaset dünyasından isimlere değinerek başlayan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, herkesin ilgi odağı olan Dünya metropolü İstanbul ve İstanbullu’ya hizmet etmenin bir şeref olduğuna; mevki ve makamların geçiciliğine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 96.yılını da kutlayan Başkan Mehmet Murat Çalık, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılını hep birlikte kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla  anıyorum. Milletimizin büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyet’e ilelebet sahip çıkacağız ve Beylikdüzü’nde Atatürk İlke ve İnkılapları’nın ışığından hiç ayrılmadan hizmet üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

Çalık: Siteler Bölgesi İçin Kaybedecek Bir Saniyemiz Yok

 

Deprem konusunda seferberlik ruhu ile hareket ederek tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışmanın gerekliliğine de dikkat çeken Başkan Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediye Meclisi’nde grubu olan tüm partilere de bu konuda birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Başkan Çalık, “İstanbul’da ard arda yaşanan depremlerle hepimiz sarsıldık. Bu sarsıntılar bizim için uyarı niteliğinde. Yaşadıklarımızdan ders almak ve çok hızlı hareket etmek zorunda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Tüm hazırlıklarımızı tamamlamak zorundayız. Kaybedecek bir saniye bile vaktimiz yok. Bütüncül bir yaklaşımla bu süreci tüm paydaşlarıyla masada konuşup ortak çözüm üretmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Gürpınar’da sıkıntılı binalarımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla Gürpınar Siteler Bölgesi bizim için çok hayati bir konu. En acil ve ehemmiyetli konumuz, bu. Konuya vicdan ve sorumlulukla yaklaşarak, siyaseti bir yana bırakıp hep birlikte el birliğiyle bu işin üstesinden gelmek zorundayız.” ifadelerine yer verdi.

Kavaklı Mahallesi’ne Kreş Geliyor

Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda ayrıca Başkanlık teklifi olarak sunulan Kavaklı Mahallesi 801 ada 4 parselin bin 367 metrekarelik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kreş yapılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz tahsis edildi. Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumunun ise 11 Ekim Cuma saat 10:00’da yapılması kararlaştırıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER