SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI

BÜYÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Bu haber 21 Kasım 2019 - 12:47 'de eklendi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü renkli etkinlikler ve sürprizlerle Büyükçekmece’de kutlandı.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde faaliyet gösteren Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Mimarsinan Eğitim ve Sanat Merkezi ve Çakmaklı Sanat Evi Çocuk Oyuncak Kütüphanesi öğrencileri hep birlikte Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

Farkındalık yaratan etkinlikler

Büyükçekmece Belediyesi, çocuk hakları ve bu hakları elde edemeyen çocukların durumuna dikkat çekmek amacıyla farkındalık yaratan bir etkinliğe imza attı. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle kendilerine verilen haklar konusunda bilgilendirilen çocuklar daha sonra yaratıcılıklarını kullanarak el işi ve resim çalışmalar ortaya koydu.

“Herkes elini taşın altına koymak zorundadır”

Çocuklara olan hassasiyetiyle bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1989 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle birlikle çocuk haklarının yasalarca tanınmasının kutlandığı bir gün olduğunu hatırlatarak; “Gelecek nesiller, bugünün küçükleri ülkemizin geleceğini de şekillendirecektir. Bunun için çocuklarımızın kendilerine verilen hakları öğrenmeleri ve en iyi bir eğitim alabilmeleri için herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Ülkemiz çocukları başta olmak üzere tüm dünyadaki çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum” ifadesini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER