SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ STK’LARDAN O İMAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU…

BÜYÜKÇEKMECE’DEKİ STK’LARDAN O İMAM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU…
Bu haber 07 Haziran 2021 - 11:48 'de eklendi.

Büyükçekmece’deki STK’lar, Belediye Meclis Üyeleri, spor kulüpleri ve yurttaşlar, Ayasofya’da Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla imam Mustafa Demirkan hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

Büyükçekmece’deki STK’lar, Belediye Meclis Üyeleri, spor kulüpleri ve yurttaşların yanısıra Bahçeşehir eski belediye Başkanı Kemal Aydın’ında katıldığı eylemde, Ayasofya’da Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen imam Mustafa Demirkan hakkında basın açıklaması yaptılar.

STK’lar adına basın açıklamasını yapan İlker Çeteci, “Atatürk’e ‘KAFİR’ diyen emekli imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunmayı kadirbilir vatanseverler olarak görev addediyoruz.” diyerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Büyükçekmece Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşen eylemde STK’lar adına İlker Çeteci’nin okuduğu basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi. Bizler; Büyükçekmece’de faaliyet gösteren STK ‘lar olarak üzücü ve utanç vesilesi bir bir eylem sonrası bu açıklamayı zorunlu görmekteyiz.

Son zamanlarda, vatanın kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu, özgürlük ve bağımsızlığımızın banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı bilinçli ve sistemli bir hakaret ve küfür kampanyası başlatıldığını,  adeta kurtuluş savaşında düşmanların yapamadığını yapılmaya çalışıldığını üzülerek görmekteyiz.

Dünyada hiçbir millet yoktur ki vatanını kurtaran, bağımsızlığını kazandıran liderine ihanet etmez. Bu bir ahlak ve vefasızlık hatta nankörlük sorunudur. Maalesef siyasetçi yazar ya da din adamı kisvesi altındaki bazı gafiller veya hainler Türkiye’de bu utancı Türk milletine yaşatmaktadırlar. Üzüntümüzü pekiştiren durum ise, 31 Temmuz 1951 tarihinde yürürlüğe giren 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanununa rağmen bu ihanetlerin yapılıyor olması ve yapanların cezasız bırakılmasıdır.

Biz Büyükçekmece’de faaliyet gösteren STK’lar olarak daha önce bu ihaneti yapanlar ve en son Ayasofya Camiinde Sayın Cumhurbaşkanının huzurunda Atatürk’e ‘KAFİR’ diyen emekli imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunmayı kadirbilir vatanseverler olarak görev addediyoruz. Sorumluluğumuz, kanlarını dökerek bizlere bu vatanı emanet bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnetimizedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER