SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE’DE EKSİK GRAMAJLI EKMEK SATAN FIRINLARA CEZA KESİLDİ

BÜYÜKÇEKMECE’DE EKSİK GRAMAJLI EKMEK SATAN FIRINLARA CEZA KESİLDİ
Bu haber 02 Nisan 2022 - 14:49 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde Ramazan ayı öncesinde gıda güvenliği ve fiyat denetimi yaptı.

Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren pastane, fırın ve marketleri denetledi. Belediye ekipleri ayrıca gıda ürünlerinde de KDV indirimi denetimi yaptı.
Hijyen koşullarına uymayanlara ceza

Ramazan ayının vazgeçilmezi pide üretimi yapan fırınlarda özellikle terazi ve hijyen üzerinde kontroller yapan ekipler, imalathanelerin mutfak, banyo ve tuvaletlerini de kontrol etti. Kullanılan malzemelerin tarihleri, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizliklerini de denetleyen ekipler, hijyen kurallarına uymayan ve eksik gramajla ekmek satan işyerlerine ceza kesti.

KDV indirimi ve fiyat kontrolü yapıldı

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, denetimler kapsamında marketlerdeki ürünlerde KDV indirimi yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller gerçekleştirdi. Periyodik olarak gerçekleştirilen denetimlerini Ramazan ayında daha da sıklaştıracak olan Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşa gıda ürünlerinin sağlıklı ve hijyenik koşullarda ulaşması için gereken tedbirleri alırken gelen şikayetleri de değerlendirecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER