SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE’DE CORONAVİRÜS 23 NİSAN KUTLAMASINA ENGEL OLAMADI

BÜYÜKÇEKMECE’DE CORONAVİRÜS 23 NİSAN KUTLAMASINA ENGEL OLAMADI
Bu haber 23 Nisan 2020 - 13:51 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılını Kuvayı Milliye Parkı’nda düzenlenen törenle kutladı.

Coronavirüs salgını kapsamında 4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bir önce gerçekleştirildi. Belediye personelinin 100’üncü yıl için oluşturduğu 100 rakamı renkli görüntülere sahne oldu.

“Bu bizim şan ve şeref yılımızdır”

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100’üncü şan ve şeref yılı kutlu olsun. Coronavirüsü mücadele nedeniyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100’üncü yılını yarından itibaren kutlamaya başlayacaktık. 100’üncü yıla yakışır çok güzel törenler yapacaktık ama dünyanın ve bizim coronavirüs salgınıyla mücadelemiz bunu kısıtlamıştır. TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılını Kuvay-i Milliye Parkı’nda kutladık. 100’üncü yılımız kutlu olsun. Bu bizim şan ve şeref yılımızdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi.

Tören ilk meclisin açılış saatinde yapıldı

Coronavirüs tedbirleri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen tören 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’nin ilk açılış saati olan 13:45’de yapıldı. Törende ilk meclisin ardından 24 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclise yaptığı teşekkür konuşması okundu. Başkan Dr. Hasan Akgün belediye hizmet binasındaki törenin ardından 100’üncü yıl otobüsüyle ilçeyi gezerek Büyükçekmecelilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER