SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE’DE AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI…

BÜYÜKÇEKMECE’DE AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI…
Bu haber 04 Eylül 2020 - 15:47 'de eklendi.

Büyükçekmece de ayçiçeği hasat sezonu karaağaç mahallesindeki tarlada gerçekleştirilen etkinlikle açıldı.

Etkinliğe İstanbul il Tarım ve Orman müdür Yardımcısı Alper Kocatürk, İlçe tarım ve orman müdürü Semih Çakar, Büyükçekmece tarım kredi kooperatif Müdüresi Filiz Kırtaş, Recep Erol, Karaağaç mahalle muhtar Nejat doğan, Büyükçekmece ziraat Odası başkan Sezgin Erçağ ile meclis başkanı Hacı İlker Temir ve bölge çiftçileri katıldı.

Karaağaç Mahallesinde Mustafa Karaçeşme’ye ait ayçiçeği tarlasında sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen etkinlik Gölköy de kahvaltıya başladı.

“Devletimiz var olsun”

Büyükçekmece İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik ile ayçiçeği hasadı gerçekleştirildi ve biçerdöver ve dane kaybı kontrolü uygulamaları yapıldı.

Rekolte ve yağ oranı yüksek olarak verimli bir sezon olduğu gözlenen hasad ile ilgili etkinlik kapsamında ayçiçeği tarlası biçilen Karaağaç çiftçilerinden Mustafa Karaçeşme,  “fiyatlar çok güzel , rekolte ve verim yüksek, Tarım kredi kooperatifi ve devletimiz yüksek fiyattan alım yapıyor daha ne isteyeyim, varolsunlar “ dedi.

Etkinliğe katılan yetkililer ise 2020 yılı ayçiçeği verimi konusunda iyi bir hasat dönemi beklediklerini belirterek, Hasat kontrol çalışmalarının hem kontrol, hem de üreticilere teknik destekle devam edecektir” denildi.

Etkinlik 2020 yılı ayçiçeği hasat sezonunun tüm çiftçilerimiz ve ülkemiz için bereketli geçmesi temennileriyle sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER