SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Büyükçekmece de Neler Oluyor?

Büyükçekmece de Neler Oluyor?
Bu haber 10 Nisan 2019 - 14:22 'de eklendi.

Ak Parti Büyükçekmece de seçimin iptali için YSK’ya müracaat etti. Polis Büyükçekmece’de kapı kapı dolaşıp usulsüz seçmen kaydı iddiası İle ilgili sahte seçmen arıyor. CHP kurmayları ise ilçeye çıkarma yapmış durumda. 

Tüm bu tartışmalar devam ederken ilçe seçim Müdürlüğü tarafından mazbatasını alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 6’ıncı dönemin ilk meclis toplantısını yeni dönem meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. İlçe halkı ise bu belirsizlik ne kadar sürecek diye tedirginlik içinde YSK’nın verecek kararını bekliyor.

“CHP milli iradeyi koruyacak kabiliyete sahiptir”

Tartışılan İstanbul ve özellikle de Büyükçekmece seçimleri ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Büyükçekmece’deki sahte seçmen iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada dikkat çekici ifadeler kullandı. Büyükçekmece belediye binası önünde basına açıklama yapan Altay, Bu seçimleri hazmedemeyen Ak Parti ve onun lideri, sandıkta koruduğumuz iradeyi Büyükçekmece üzerinden gasp etmek istemektedir. Bizim bu gaspa rızamız, müsaademiz olmaz, olmayacaktır. CHP milli iradeyi koruyacak kabiliyete sahiptir dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Büyükçekmece halkının polis yoluyla taciz edildiğine vurgu yaparak, ‘Benim seçmenlerime, benim vatandaşlarıma devlet eliyle resmen terör uygulanıyor’ serzenişinde bulundu.

Büyükçekmece’de sahte seçmen iddiları hakkında AK Parti tarafından yapılan itirazların sonucunda, polis tarafından evlerde yapılan kontrollere en sert tepki CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi. Altay, 1500 polis memurunun yetkisiz bir şekilde işlem yaptığına dikkat çekerek, ‘Bugün 500’ün üzerinde mobilize polis ekibi, bin 500 polis memuru üstelik de polis haftasında, vatandaşımızın onları sevgiyle kucaklayıp günlerini kutlayacakları bir gün ve haftada İçişleri Bakanı’nın talimatı ile yetkisiz bir biçimde vatandaşların yaptıkları iş ve işlemleri sorguluyor. Bu da yetmiyor ‘evde kim var?’, ‘eşim var’ ‘nerede?’ ‘yukarıda uyuyor’ ‘çağır gelsin bir görelim’ diyerek insanları en mahrem yerlerinde, evlerinde taciz ediliyor’ dedi.

VATANDAŞA İLGİNÇ SORGU!

Yapılan işlemleri kınadığını belirten Grup Başkanı Altay, vatandaşlara yönelik devlet eliyle terör yapıldığına dikkat çekti. Altay, diğer yandan polis sorgulamasına maruz kalan bir vatandaşı da yanına çağırarak yaşananları şöyle anlattı; ‘Metin beyin evi kentsel dönüşümde yıkılıyor. Aynı mahallede oturan annesinin yanına taşınıyor. Yılların Büyükçekmecelisi olduğu için adres kaydını yenilemiyor. Polis evine geliyor ve hakarete varan sorularla sorguluyor’

Altay’ın basın açıklamasından öne çıkan detaylar; 

‘Büyükçekmece halkına yaptıkları siyasi tercihten dolayı böyle bir tacizi uygulayan yöneticileri şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Benim seçmenlerime, benim vatandaşlarıma devlet eliyle resmen terör uygulanıyor. Polisler yalnızca ev basmıyor. Vatandaşların hangi partiye oy verdiğini soracak sorgulayacak kadar da pervasız, fütursuz hale geliyorlar. Bunu da kabul edilebilmesi mümkün değildir’

TORUN’DAN ŞOK İDDİA!

Altay’ın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise vahim bir iddia ortaya attı. Polisin Büyükçekmece’de kapı kapı dolaşarak seçmen kayıtlarını kontrol ettiğini aktaran Torun, ” Polislerin dışında belediye çalışanı olduklarını söyleyen sivil şahıslar kapı kapı dolaşarak kimlik kontrolü yapıyor. Bu şahıslar kimdir görevleri nedir? Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorum” dedi.

Kazancı, Çelik ve yönetiminden davacı oldu!

Bu arada Büyükçekmece Belediye başkan yardımcısı Ömer Kazancı, Ak Parti’nin Büyükçrkmece ilçe başkanı Murat Çelik ve Bazı ilçe yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Kazancı, sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımda,  İlçe Adalet ve kalkınma partisi Büyükçekmece ilçe Başkanlığının sosyal medya (Facebook)hesabından adımı usülsüzlükle Yanyana getiren paylaşımı için,İlçe Başkanı ve bir kısım ilçe yöneticisi için suç duyurusunda bulundum.Yüce Türk Adaletine güveniyorum,sonuna kadar davanın takipçisi olacağım dedi…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER