SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN DAR GELİRLİ 12 BİN AİLEYE GIDA MADDESİ DESTEĞİ

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN DAR GELİRLİ 12 BİN AİLEYE GIDA MADDESİ DESTEĞİ
Bu haber 15 Nisan 2020 - 13:28 'de eklendi.

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan ayını da dikkate alarak dar gelirli 12 bin aileye temel gıda maddesi ve hijyen seti dağıtıyor.

Büyükçekmece’de 4 bölgede oluşturulan 25 ekip, coronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan, çalışamayan ve yalnız yaşayan vatandaşların sağlıktan gıdaya, maddi destekten hijyen ve maske setine kadar her türlü ihtiyacına yanıt veriyor.

Vatandaşa 7/24 hizmet veriliyor

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı bulunan, kronik hastalığı olan vatandaşların sipariş listesini evinin en yakınındaki market, bakkal, manav veya eczaneden temin eden Büyükçekmece Belediyesi, periyodik olarak bu vatandaşlarımızı telefonla arıyor. Belediye ekipleri ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerine kolonya ve maske gibi hijyen setlerini de ücretsiz olarak dağıtıyor. Çalıştıkları işyerleri tedbir amaçlı olarak kapatılınca işini kaybeden, kronik hastalığı nedeniyle çalışamayan ve nakdi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara da destek veriliyor. Coronavirüs salgını önlemleri kapsamında bu yıl mahalle iftarlarını iptal eden Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan ayını da dikkate alarak 12 bin dar gelirli aileye temel gıda maddesi dağıtmayı hedefliyor.

“Büyük Büyükçekmece ailemizin her zaman yanındayız”

 Coronavirüs salgını döneminde herkesi evinde kalmaya çağıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Evinden çıkamayan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı ilk günden beri yalnız bırakmadık. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını Büyükçekmece Belediyesi’ne iletiyor, ilçemizin 4 bölgesinde oluşturduğumuz 25 ekip hizmet vermektedir. Ramazan ayını da dikkate alarak tüm çevre imkanlarımızı seferber ettik. İhtiyaç sahibi12 bin aileye gıda maddesi desteği sağlıyoruz. Ayrıca hijyen ve dezenfektasyon çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız. Büyük Büyükçekmece ailemizin her zaman yanındayız” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER