SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ’NDE VELİLERE YÖNELİK SEMİNERLER DEVAM EDİYOR..

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ’NDE VELİLERE YÖNELİK SEMİNERLER DEVAM EDİYOR..
Bu haber 09 Ocak 2020 - 17:24 'de eklendi.

Büyükçekmece Anadolu Lisesi’nde  velilere yönelik seminer çalışmaları  her ay düzenli olarak hız kesmeden devam etmekte olup bu kapsamda okul ve veliler arasında iletişim ve iş birliği güçlendiriliyor.

İstanbul  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi olan veli Akademileri eğitimleri kapsamında Büyükçekmece Anadolu Lisesi’nde  velilere yönelik seminer çalışmaları  her ay düzenli olarak gerçekleşmekte olup bu sayede okul ve veliler arasında iletişim ve iş birliğini güçlendiriliyor, çocuklarının eğitim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak veliler bilgilendiriliyor ve eğitim –öğretim sürecine dahil ediliyor.

İl Milli Eğitim Müdürülüğü projesi kapsamındaki Veli akademileri eğitimleri kapsamında ekim ayında aile içi iletişi, kasım ayında teknolojik bağımlılık, aralık ayında ise okul kuralları seminerleri gerçekleştirildiğini belirten Okul Müdürü Hikmet Aras, eğitimlerde ‘ Velilerimize ebeveyn ve çocuk ilişkisinde, sağlıklı bir diyalog içerisinde olabilmeleri, aile içinde çocukları ile doğru iletişim kurabilmeleri, onların kişilik gelişimine katkı sağlayıp ilgi ve yetenekleri doğrultusunda destek sağlayabilmeleri için Aile İçi İletişim konusunu anlattık. Ailedeki iletişimin çocuk için önemi büyüktür. Çocuğun olumlu bir benlik geliştirmesinde aile bireyleriyle olan iletişiminin iyi olması gerekir. Bedenen ve ruhen sağlıklı çocuklar yetiştirmenin yolu, onlarla  doğru iletişim kurmaktan geçer bu nedenle velilerimizi düzenlediğimiz seminer ile bilgilendirdik. Okulumuz rehberlik servisi tarafından veli akademileri kapsamında teknoloji bağımlılığı konulu düzenlenen seminerde ise teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylıklarla beraber insanı bağımlılığa düşüren olumsuz yanları velilere aktarılmıştır. Seminerlerde emeği geçen okul rehber öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ederim.

 “Değerler Eğitimi”

Büyükçekmece Anadolu Lisesi ayrıca  “Değerler Eğitimi “ kapsamında toplumsal duyarlılık geliştirme etkinlikleride devam ediyor. Bu kapsamda okulun konferans salonunda  Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi  görevlilerinin katılımıyla “Organ Bağışı” konulu seminer gerçekleştirilirken, Bir taraftan da Büyükçekmece Anadolu Lisesi “Değerler Eğitimi “ kapsamında Öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup katılımcıyla “Küçüklere Sevgi Büyüklere  Saygı” sloganıyla komşu okullardan Ömer Gültekin Yavuz Selim İlkokulu ziyaret edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER