SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BİTCOİN YENİ YILA 45 BİN DOLARI AŞARAK BAŞLADI…

BİTCOİN YENİ YILA 45 BİN DOLARI AŞARAK BAŞLADI…
Bu haber 02 Ocak 2024 - 10:00 'de eklendi.

Bitcoin yeni yıla 45 bin doları aşarak başladı ve Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Bitcoin’in fiyatı, yeni yılın ikinci gününde yüzde 6’dan fazla arttı. Lider kripto varlık Nisan 2022’nin başından bu yana ilk kez 45 bin doların üzerine çıktı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir dizi spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) lansmanına yeşil ışık yakacağı beklentisi yükselişte etkili oldu.

Hafta sonu yayınlanan bir Reuters haberi, düzenleyici kurumun ETF onayları konusunda salı gününden itibaren bildirimde bulunmaya başlayabileceğini ileri sürmüştü.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Yeni yılda düzenleyici kurumun Bitcoin’e yeşil ışık yakacağı gelişmeleri kripto piyasasını hareketlendirdi ve Bitcoin’le birlikte pek çok alt coin de yükseldi.

Bitcoin son 24 saatte yüzde 6,35 artışla 45 bin 135 dolar seviyesinde seyretti. Ethereum yüzde 4 artışla 2 bin 374 dolardan, Solana yüzde10 artışla 10,2 dolardan AVAX ise yüzde 9 artışla 42,38 dolardan işlem gördü.

Cardano 0,62 dolardan işlem görürken, Dogecoin yüzde 3,7 artışla 0,062 dolardan işlem gördü.

UZMANLAR NE BEKLİYOR?

Kripto borsası Greeks.live’ın analistleri, konu ile ilgili kaleme aldıkları bir bilgi notunda Bitcoin opsiyonlarında volatilitenin azalması nedeniyle Bitcoin’in onay gününde önemli bir yükseliş yaşamayacağını iddia etti..

Blok zinciri danışmanı Venn Link Partners’ın kurucusu Cici Lu McCalman ise madencilerin blok ödülü başına aldıkları Bitcoin miktarını yarıya indiren sürece (halving) atıfta bulunarak, daha geniş yükseliş hissi ve yaklaşan halving göz önüne alındığında büyük bir düzeltmenin olası olmadığını söyledi.

Sosyal ticaret platformu Alpha Impact’in kurucu ortağı Hayden Hughes ise yaklaşan onay öncesinde ABD ve Avrupa’daki bazı işlemciler arasında kaçırma korkusu olduğunu ve yatırımcıların “1 Ocak’ta, yeni yıl sabahı ilk iş olarak alım yapmaya başladığını” söyledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER