SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BEYLİKDÜZÜ’NDE CAMİLER YENİDEN İBADETE AÇILDI

BEYLİKDÜZÜ’NDE CAMİLER YENİDEN İBADETE AÇILDI
Bu haber 30 Mayıs 2020 - 20:39 'de eklendi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde, 16 Mart’ta toplu ibadete kapatılan camiler, bugün kılınan Cuma namazı ile birlikte tekrar ibadete açıldı; İstanbul’un fethinin coşkusu ile camilerin yeniden ibadete açılmasının mutluluğu bir arada yaşandı. Beylikdüzü’nde avlusu bulunan 23 camide,vatandaşlar, evlerinden getirdikleri seccadelerle ve maskeleriyle cuma namazlarını kıldı. Beylikdüzü Belediyesi, seccadesi olmayan vatandaşlara cami girişlerinde seccade dağıtırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi ekipleri de cami girişlerinde, vatandaşlara dezenfektan solüsyonu sıkıp maske dağıttı.

 

Koronavirüsle mücadele önlemleri nedeniyle Cuma namazlarının cemaatle kılınmadığı camilerde, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle ilk Cuma namazıkılındı.Yaklaşık 2,5 aylık aradan sonra camiler, İstanbul’un fethinin 567. Yıldönümünde, cemaatine kavuşurken vatandaşlarda bir arada ibadet edebilmenin mutluluğunu yaşadı. Beylikdüzü’nde bulunan 38 caminin tümü ibadete açılırken Cuma namazı, avlusu bulunan 23 camide kılındı. Vatandaşlar,sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak Cuma namazının sadece farzını kılarken cuma namazının sünnetlerini ise evlerinde kıldılar.

2 Bin Seccade Dağıtıldı

 Camilerin ibadete açılmasından önce, camilerde detaylı temizlik ve dezenfekte çalışmalarını yapan ve cami girişlerine dezenfektanlar yerleştiren Beylikdüzü Belediyesi, Cuma Namazı öncesinde de seccadesi olmayan vatndaşlara seccade dağıttı. Cami görevlileri tarafından yapılan anonslarda, camiye abdestli ve seccadeyle gelinmesi, maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının önemli olduğu sık sık hatırlatıldı. Evlerinden getirdikleri seccadelerle ve Beylikdüzü Belediyesi’nin dağıttığı seccadelerle namaz kılan vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat etti. Cuma namazının sadece farzı camilerde kılınırken namaz sonrası, vatandaşlar, en arka saftan başlayarak camiden çıktı. Yeniden toplu ibadete açılan cami ve cemevlerinde, ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları, periyodik olarak devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER