SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ İLÇEYİ KÜTÜPHANE İLE DONATTI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ İLÇEYİ KÜTÜPHANE İLE DONATTI
Bu haber 26 Mart 2019 - 15:14 'de eklendi.

BEYLİKDÜZÜ’NDEKİ KÜTÜPHANELERDE 125 BİNİ AŞKIN KİTAP BULUNUYOR

Beylikdüzü Belediyesi ilçe halkını okumaya teşvik etmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe halkının doğru bilgiye hızlı erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Belediye, Beylikdüzü genelinde 15 adet kütüphaneyi vatandaşların kullanımına sundu. Kütüphane Haftası dolayısıyla Beylikdüzü Belediye Kütüphaneleri’nin 2018 istatistiklerini paylaşan Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Sorumlusu Hilal Çuhadar; “Son bir yıl içerisinde ilçemizde bulunan kütüphanelerimiz 371 bin 263 kullanıcıyı ağırladı ve ödünç verilen kitap sayısı 45 bin 559 adete ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi, vatandaşların okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve kütüphaneleri daha erişebilir kılmak adına ilçenin dört bir yanını kütüphaneler ile donattı. İlçe halkının doğru bilgiye hızlı erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Belediye, Beylikdüzü genelinde merkez kütüphane, şube kütüphane, okul-şube kütüphane ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçen özel kütüphaneler olmak üzere toplam 15 kütüphaneyi vatandaşların kullanımına sundu. İlçede bulunan ve 19 Mayıs 2018 tarihinde hizmete açılan Yaşar Kemal Kütüphanesi ise İstanbul’da ilçe belediye kütüphaneleri arasında en büyük kütüphane olma özelliğine sahip. Yaşar Kemal Kütüphanesi açıldığı günden bugüne geçen 10 aylık süre içerisinde toplam 170 bin 868 kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Yaşar Kemal Kütüphanesi ayrıca “Herkes İçin Kütüphane” projesinde 180 kütüphane arasında Başarılı Proje Uygulayıcıları dalında ikincilik ödülüne layık görüldü.

Beylikdüzü’ndeki Kütüphaneler 371 bin 263 Kullanıcı Tarafından Ziyaret Edildi

Beylikdüzü’ndeki kütüphanelerde bulunan toplam kitap sayısının 125 bini aşkın olduğunu vurgulayarak, tüm kütüphanelerin 2018 istatistiklerini paylaşan Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Sorumlusu Hilal Çuhadar; “Geçtiğimiz 2018 yılı içerisinde üye sayımız 18 bin 788, toplam koleksiyon sayımız ise 125 bine ulaştı.  Son bir yıl içerisinde ise ilçemizde bulunan kütüphanelerimiz 371 bin 263 kullanıcıyı ağırladı ve ödünç verilen kitap sayısı 45 bin 559 adete ulaştı.” şeklinde konuştu.  Beylikdüzü’nde bulunan tüm kütüphaneler hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen kitapseverlerin kütüphane şefliği birimine başvurmaları gerektiğinin altını çizen Çuhadar, “Kütüphanelerimizde toplu okuma etkinlikleri, oryantasyon ve çeşitli okuma etkinlikleri tüm yıl boyunca rezervasyonlu olarak düzenlenmektedir.” bilgisini de paylaştı.

Beylikdüzü’nde Çocuklara Özel Kütüphane

Beylikdüzü Belediyesi ayrıca ilçede yaşayan minikleri de unutmayarak usta sanatçı Adile Naşit’in adını verdiği Adile Naşit Çocuk Kütüphanesini geçtiğimiz günlerde hizmete açtı. Çocukların merak duygularını uyandıran, eğlenerek öğrenme ve keşfetme yolunda kitap ve okuma kültürüne olan farkındalıklarını artırma yönünde hizmet veren Çocuk Kütüphanesi, 3 bin kitap ve 50 kişilik kapasitesiyle hizmet veriyor. Kütüphanede Pazartesi günleri hariç haftanın altı günü 10.00-19.00 saatleri arasında 0-6 yaş aralığındaki çocuklar beraberindeki ebeveynleri eşliğinde kitap okumanın yanı sıra; sanatsal becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek amacıyla resim, oyun, okuma ve masal atölyeleri düzenleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER