SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Betonik Fikirler Proje Yarışması onuncu kez sahiplerini buldu.

Betonik Fikirler Proje Yarışması onuncu kez sahiplerini buldu.
Bu haber 18 Haziran 2019 - 9:18 'de eklendi.

Üniversite öğrencilerinin yapı sektörünün geleceğine yön verecek projeleri ödüllendirildi

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl  “Şuraya Bi’ Djital Fikir Lazım” mottosuyla gerçekleştirilen Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ödül töreni, Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Emirgan’da gerçekleştirildi.

Betonik Fikirler Proje Yarışması’na bugüne kadar Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 10 binden fazla öğrenci başvuru yaptı. Bu yıl onuncusu düzenlenen yarışmada birinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi alırken, ikinciliği Karabük Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi paylaştı. Üçüncülük ödülünün sahibi ise Özyeğin Üniversitesi oldu.

Törene, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Dr. Tamer Saka ve Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar’ın yanı sıra Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri, Akçansa çalışanları, iş ortakları ve finalist öğrenciler katıldı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda 10. Betonik Fikirler Yarışması’nın birinciliğini, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri kazandı. İkinciliği Karabük Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi paylaşırken, Özyeğin Üniversitesi yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

Göçmen: “Gençlerimizi ve onların 21. Yüzyıl yetkinlikleriyle donanmış bireyler olarak yetişmelerini çok önemsiyoruz”

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, “Yaş ortalaması 30 olan ülkemizde, biz Sabancı Holding olarak önümüzdeki dönemi “Yeni Neslin Sabancı’sı” vizyonumuzla tanımlıyoruz. Yeni Neslin Sabancı’sı derken hem iş yapış modelimizde yeni nesil işleri, yeni iş yapış biçimlerini odağımıza alan bir gelecek tasarımını kastediyoruz. İş dünyasındaki önemli bir değişim de bugün Y kuşağı dediğimiz neslin artık giderek önemli noktaları tutması, iş dünyasında kendini kanıtlaması. Bizim şirketimizde de Y jenerasyonunun ağır basmaya başladığı bir çalışan profili var. Şu bir gerçek ki bu nesil bizim jenerasyonumuzdan çok farklı. Biz Topluluk olarak görevimizi yapıyoruz. Yani değişimi kucaklamak için değişen işgücünü tanımaya çalışıyor, yatırım yapıyoruz.” dedi.

Timur: “Geleceğin lideri olacak gençlerimize yatırım yapmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan”

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, genç yeteneklere büyük önem verdiklerinin altını çizdi ve ekledi: “Sabancı Holding olarak en değerli varlıklarımızdan birinin insan kaynağımız olduğuna inanıyoruz. Kendimizi çağın gerekleri doğrultusunda yenilerken, geliştirirken, dönüştürürken; insan kaynağımızı da her zaman bu dönüşümün bir parçası olarak görüyor ve buna uygun hareket ediyoruz. Geleceğin lideri olacak gençlerimize yatırım yapmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan. İş modellerimizi çağı yakalayacak şekilde çeşitlendirirken; yeni döneme ve iş modellerimize uygun yetenekleri bünyemize katmak ve mevcut çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştirmeye odaklanıyoruz.”

 

Saka: “Gençlerin projeleri, sektörümüzün geleceği için yeni bakış açısı sunuyor”

Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Dr. Tamer Saka, konuşmasında; “Dünyadaki dijital dönüşümün yansımalarını artık günlük hayatımızda, iş yapış biçimlerimizde de görüyoruz.  Bizim için her fikir ayrı bir değer. Aynı zamanda sektörümüzün geleceği için yeni bir bakış açısı. Tüm genç arkadaşlarımızla, sundukları projelerle gurur duyuyoruz.” dedi. Saka, 2010 yılında 16 üniversite ve 64 öğrencinin başvurusu ile başlayan Betonik Fikirler Proje Yarışması’na bugüne kadar toplamda 10 binden fazla   başvuru aldıklarının ve bu yıl başvuruların %67’si Anadolu’daki üniversitelerden geldiğinin altını çizdi. Geleceğimizin temeli olan gençlerin yaratıcı ve inovatif fikirlerini her zaman destekliyor, birlikte fikir alışverişinde bulunuyor, ihtiyaç duydukları farklı eğitimler vererek gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda genç arkadaşlarımızın bakış açılarını ortaya koyan kıymetli projelerin iş dünyamızın sürdürülebilir geleceğine katkı sağlayacağına inancım tam.” dedi

 

Akçansa Hakkında

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

Çimento ve hazırbeton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazırbeton tesisinde ‘Betonsa’ markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle, ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markası ile genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslar da hizmet alabiliyor.Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER