SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN YILMAZ: “TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA”

BAŞKAN YILMAZ: “TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA”
Bu haber 11 Mart 2022 - 12:11 'de eklendi.

Silivri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezinde yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Volkan Yılmaz, “İlçe genelinde bulunan cadde ve sokaklarımıza 190 ton tuz döküldü. Köy yollarına ulaşımda herhangi bir aksama yok” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Silivri’de sabahın erken saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini gösterdi. Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve yağışın etkilerini en aza indirmek adına hummalı bir çalışma başlattı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek merkez sorumlusu Uğur Tozlu’dan bilgi aldı. Bunun yanı sıra Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde Kaymakam Tolga Toğan başkanlığında durum değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Merkezde bulunan MOBESE kameraları aracılığıyla ana arterler, cadde ve sokaklar ile köy yollarını inceleyen Kaymakam Toğan ve Başkan Yılmaz gerekli yerlere müdahale talimatları verdi. 450’si belediye personeli olmak üzere toplam 853 personel ve 174 araçla karla mücadele çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Diğer yandan, Başkan Volkan Yılmaz ve ilçe kaymakamı Tolga Toğan mahalleleri ziyaret ederek mahalle muhtarlarından bilgi alıyor.

“KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Kar yağışı nedeniyle şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarla birlikte dün Silivri Belediyesi olarak teyakkuza geçmiş ve hazırlıklarımızı yapmıştık. Afet Koordinasyon Merkezimizde, İlçe Kaymakamımız Sayın Tolga Toğan başkanlığında ilgili kurum müdürleri ile karla mücadele koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik. Kar yağışı başlamadan kritik noktalara kar küreme, tuzlama, ilk yardım ve ikram araçlarımızı konumlandırdık. Bu sabah saat 06.00 sıralarında kar yağışı başladı. Saat 16.30 itibarıyla da Afet Koordinasyon Merkezimize gelen 130 talebe ekiplerimiz müdahale etti. Yolda kalan 23 araç kurtarıldı. 8 vatandaşımıza konaklama hizmeti verildi. İlçemiz genelinde tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Cadde ve sokaklarımıza toplam 190 ton tuz döküldü. Şuan köy yollarına ulaşımda herhangi bir aksama söz konusu değil. Yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarımız için düzenli olarak mama dağıtımlarımız sürüyor. Silivrili hemşehrilerimiz acil durumlar için 444 20 47 numaralı hattımızı 24 saat arayabilirler.” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER