SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN MESUT ÜNER’DEN ÇATALCA’YA ÇÖZÜMLER, YATIRIMLAR VE BÜYÜK VEFA

BAŞKAN MESUT ÜNER’DEN ÇATALCA’YA ÇÖZÜMLER, YATIRIMLAR VE BÜYÜK VEFA
Bu haber 06 Ekim 2020 - 11:42 'de eklendi.

Çatalca Belediye Meclisinin 2020 Yılı Ekim Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Başkanlığında gerçekleştirildi.

 Pandemi süreci nedeniyle ekipler tarafından sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen Belediye Meclis Salonu’na katılımcılar ateş ölçümleri yapılarak alınırken, maske ve dezenfektan dağıtımları da yapıldı.

Ekim Ayı Toplantısının öncelikle ilçeye, İstanbul’a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek Meclis açılış konuşmasına başlayan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, sözlerinin devamında ilçe için önemli gelişmelerden söz etti.

Başkan Mesut Üner konuşmasında; “Öncelikle geçen ay İBB Meclisinde Çatalca için çok değerli olan 3-4 maddeyi tüm meclis üyelerimizin gayreti ile geçirdik. Bunlardan bir tanesi Kaleiçi SİT Planlarıydı. Kaleiçi SİT Planları maddeler eklenerek daha güzel bir hale geldi. Artık Kaleiçi Mahallemizde pansiyonculuk ve zemin katlarda ticaret yapılabilecek. İnşallah bizde mahallemizi Eskişehir Odunpazarı gibi Beypazarı gibi güzel bir mahalleye dönüştüreceğiz. Tabii bu çalışmaları hep beraber birlikle, beraberlikle yapacağız. Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahallemizin gecekondu önleme bölgesi konumunda olan ve daha önce yerinde dönüşümle yola çıkılan proje senelerdir askıdaydı. Yine Büyükşehir Meclisinde CHP Grubu, AK Parti Grubu, İYİ Parti Grubu ve MHP Gruplarının ortaklaşa ve oy birliği ile çıkardığı bu madde için ben Çatalca adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Halkımız Adına Teşekkür Ediyorum

Mahallelerin imar konularına da değinen Belediye Başkanı Mesut Üner, “Mahallelerimizin imarlarını yavaş yavaş revize etmeye çalışıyoruz. Daha önce askıdayken itiraz süreleri oluşan Kestanelik planlarımızın sıkıntıları vardı. %14 olan yerler %7’ye düşmüştü. Şimdi yeni çıkan onaylanan uygulama planlarda; %7’ler %14 oldu, %16’lar %20 oldu, %21 olanlar %30, %35 olanlar %40 oldu” ifadelerinde bulunarak Büyükşehir İmar Komisyonuna ve gruplarda emeği geçen tüm meclis üyelerine Kestanelik ve Çatalca halkı adına teşekkür ettiğini belirtti.

Yaşanan bir diğer önemli gelişmenin otobüsçülerin ve ilçe halkının büyük bir sorununun daha çözüme kavuşması olduğunu dile getiren Başkan Mesut Üner konuşmasının devamında, “ İlçemiz için bir güzel gelişme daha, yine birlik beraberlik içinde orada Çatalca için, Çatalca esnafı için beraber olduğumuz konulardan bir tanesi daha, senelerdir otobüsçülerimizin kanayan yarası olan km bazlı uygulama isteklerimizin bu dönem meclisten geçmesi.  Oy birliği ile hep beraber Çatalca esnafımıza güzel bir uygulama getirdik. Esnafımıza hayırlı uğurlu olsun, halkımız içinde güzel olacak, bundan sonra 65 yaş üstünün otobüslere alınmaması gibi, otobüslerin çok dolu olması gibi sıkıntılar düzelecek yaşanmayacak “sözlerine yer verdi.

 

Çatalca’mızın Ulaşımına Kalıcı Çözümler Getirdik

Taksiciler ve minibüsçüler için daha önceki mecliste alınan kararlarla birlikte Çatalca’ya ulaşım noktasında bir çok çözüm geldiğini belirten Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca’mızın taksileri lokal olarak çalışabiliyordu, cezalara maruz kalıyorlardı. Taksilerimizin sarı renge dönmesi taksicilerimizin bu mağduriyetlerini giderdi. Büyükşehir UKOME’ye teşekkür ediyoruz. Daha önce minibüsçülerle ilgili bir çalışma yapılmıştı. Yıllık 22 bin lira kira veriyorlardı, 100 liraya düşürmüştük geçen mecliste. Bu da çok güzel bir uygulama oldu. Çatalca’ya ulaşım noktasında yapabileceğimiz her şeyi bu meclis üyesi arkadaşlarımızla ve İBB’deki Meclis arkadaşlarımızla yaptık. Hepinizin emeğine sağlık, çok teşekkür ediyoruz. Bizler gelip geçeceğiz ama hizmetler kalacak” diyerek önemli olanın vatandaşların faydalanacağı hizmetleri yapmak olduğunu söyledi.

Konuşmasının son bölümünde ilçeye bir spor adası kazandıracakları müjdesini veren Başkan Mesut Üner, “Spor Toto Genel Müdürlüğü ile geçtiğimiz hafta bir protokol yaptık, yüzme havuzu yaptığımız alana çok amaçlı bir spor salonu Çatalca’mıza kazandıracağız. Yaklaşık 11,5 trilyonluk bir yatırım. Bu alanı ailelerimizin orada her türlü sporu yapabileceği bir spor adası haline getireceğiz. Ben tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep sağduyu içerisinde Çatalca Meclisimizi devam ettirdik. Geçmiş dönemde bu dönemde birlik beraberlik içinde hizmet yapmaya çalışıyoruz, çünkü bizlere yakışanda bu” şeklinde konuştu.

Gündem dışı söz alan Meclis Üyeleri tarafından içinde bulunduğumuz ayda bulunan özel gün ve haftalar ile ilgili kutlama mesajları iletilirken meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Gündemin 1. Maddesi “İlçemizde Perşembe günleri kurulan halk pazarının Kaleiçi Mah. Mehmetçik Meydanı’na taşınması işi için kurulan komisyonun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi” ile ilgili Zabıta Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

  1. Gündem maddesi “3402 Sayılı Kadastro Kanununun 3. Maddesi uyarınca, Kadastro ekibiyle birlikte görev yapmak üzere İlçemiz Binkılıç Atatürk ve Fatih Mahallelerinden bilirkişi tespiti” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

 

Değerlerimizin İsmini Yaşatacağız

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Ferhatpaşa Mahallesi Ulus Caddesi ve Hacıosman Sokak arasında kalan düzenlemesi yapılan alana İsmail İp Yaşam Alanı isminin verilmesi ile ilgili gündem maddesi hakkında yaptığı konuşmada, bizim amacımız ve hedefimiz değerlerimize sahip çıkmaktır dedi.

Başkan Mesut Üner sözlerinde, “ Bizlerden önce görev yapmış olan bütün belediye başkanlarımıza Çatalca’ya vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Cem Başkanımızın ismini yapımına devam ettiğimiz güzel bir alana Cem Kara Yaşam Vadisi ismini vererek yaşatacağız. Hayattayken değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini kendimize hedef olarak belirledik. İsmail İp başkanımızda Çatalca’mıza 10 yıl gibi bir süre belediye başkanlığı yaptı. Hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle çok güzel bir yaşam alanı haline getirdiğimiz bölgeye de İsmail İp Yaşam Alanı ismini veriyoruz. Çatalca halkımızda bu güzel alana sahip çıkacaktır. İsmail İp Başkanımıza bundan sonraki yaşamında uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. İsmail İp Yaşam Alanımız İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kaydetti.

  1. Gündem maddesi “İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi Ulus Caddesi ile Hacı Osman Sokak arasında kalan ve Belediye Başkanlığımız tarafından düzenlenmesi yapılan alana “İsmail İP Yaşam Alanı” isminin verilmesi” ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

4. Gündem maddesi “2021 Yılı Hazırlık Bütçesi ve İzleyen 2 yıl Bütçe Tahminleri ile 2021 Yılı Performans Programı” ile ilgili Mali Hizmetler

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER