SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN MESUT ÜNER: NE SENDEN GEÇERİZ ATAM, NE ESERLERİNDEN

BAŞKAN MESUT ÜNER: NE SENDEN GEÇERİZ ATAM, NE ESERLERİNDEN
Bu haber 11 Kasım 2022 - 10:50 'de eklendi.

Çatalca, Başkan Mesut Üner’le her 10 Kasım’da olduğu gibi yine bu yılda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hazırlanan özel ve anlamlı programlarla rahmet, minnet ve büyük bir özlemle andı.

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Çatalca’da önemli etkinliklerle anıldı. Özel gün ve haftalara aynı zamanda Atamıza olan sevgisi ve saygısı tüm Çatalca halkı tarafından bilinen Belediye Başkanı Mesut Üner, bu yılda ilçede Atamızı anma hazırlıklarını günler öncesinden başlattı.

Daima İzindeyiz Atam

10 Kasım programları, Cumhuriyet meydanında Atamızın manevi huzurunda çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Bu programın ardından yol, tretuvar, aydınlatma ve peyzaj düzenleme çalışmalarıyla adeta bambaşka bir kimliğe kavuşan Cevdet Barın Caddesinde en özel ve güzel finalle sonlandırılan çalışmalar, ilçe halkı ve protokol üyeleriyle birlikte dolaşıldı. 10 Kasım’a özel “Atatürk Sokağı” olarak hazırlan cadde, girişte yer alan tak ile ve boydan boya Atamızla dolu bayraklarla, Atamızın fotoğraflarıyla, 3 boyutlu görsellerle, vefatının ardından Türk ve dünya basınında yer alan yazılar, makaleler ve manşetlerin yer aldığı bilboardlarla donatıldı. Yol üzerinde yer alan adımlar ise Türk Gençliğinin Ata’sının izinden yürümeye devam ettiğini ve sonsuza kadar devam edeceğini simgeledi.

Öğrencilerimiz duygulandırdı

Atamızı anma programları Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 10 Kasım Anma Programı ile devam etti. Öğrencilerin günün anlam ve önemine özel gösterimlerinin, şarkıların yer aldığı Atamızı anma programı izleyenlere oldukça duygusal anlar yaşattı. Program sonunda ilçemizde Atatürk konulu yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri Başkan Mesut Üner ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ruhun şad olsun Atam. Vatan sana minnettar

Çatalca’da yoğun geçen Atamızı anma programlarının sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Her 10 Kasım günü ve haftası boğazımızda kocaman bir düğüm oluşur. Atamıza olan sonsuz sevgimizi ve bağımızı bir kelimenin veya bir cümlenin içine sığdırmamız mümkün değildir. Bugün Çatalca’mızda sabahtan başlayıp günün son saatlerine varana kadar Atamızı anma programlarına ilçe halkımız ve protokolümüzle birlikte katılım sağladık. Gün boyunca anma programlarında yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin Atamıza olan sonsuz bağına şahit olmak, bizlerin yarınlara daha da güvenle bakmamızı sağladı. Ne senden geçeriz Atam, ne eserinde diyor, 84. yıl dönümünde Atamızı sonsuz sevgi, saygı ve hürmet duygularımla yad ediyorum. Ruhun şad olsun Atam. Vatan sana minnettar.’’ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER