SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN MESUT ÜNER; İLÇEMİZDE 20 BİN KİŞİ KURSLARIMIZDA EĞİTİM ALIYOR. BU GURUR HEPİMİZİN

BAŞKAN MESUT ÜNER; İLÇEMİZDE 20 BİN KİŞİ KURSLARIMIZDA EĞİTİM ALIYOR. BU GURUR HEPİMİZİN
Bu haber 14 Haziran 2022 - 12:09 'de eklendi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in önemle üzerinde durarak müzikten, tiyatroya, resimden, halk oyunlarına birçok branşta hayata geçirdiği kursların yıl sonu etkinlikleri ayakta alkışlanıyor.

Göreve geldiği günden itibaren ilçede çocuklara, gençlere verdiği önemle, eğitim çalışmalarını her mecrada sürdüren Belediye Başkanı Mesut Üner, kültürel ve sanatsal etkinlik ve edinimlerin de olmazsa olmaz savunucusu oldu.

İlçede gerek belediye bünyesinde, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi başta olmak üzere kurumlarla işbirliği içerisinde eğitime destek veren ve önemli çalışmalar yürüten Başkan Mesut Üner, müzikten, spora, tiyatrodan meslek edindirme kurslarına kadar vatandaşlarımızı eğitimle buluşturuyor.

Belediye tarafından açılan kurslara katılan öğrenciler, yıl boyu edindikleri becerileri sene sonu gösterileri ve sergileri ile gözler önüne seriyor. Resim Kursu sergisinin açılışı Başkan Mesut Üner tarafından yapıldı.

Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan ve Eğitmen Ahmet Demir tarafından karakalemden, yağlı boyaya kadar eğitim verilen resim kursuna devam eden öğrenciler, birbirinden güzel tablolarını sanatseverlerle buluşturdu.

Sergi açılışı Nazım Özbay Kültür Merkezinde Başkan Mesut Üner tarafından yapıldı.

İlçemizde 20 bin kişi kurslarımızda eğitim alıyor

Açılışta yaptığı konuşma ile tüm kursiyerlere teşekkür eden Belediye Başkanı Mesut Üner, sözlerinde, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hepiniz milletvekili, bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız” sözlerinde olduğu gibi sanatın ve sanatçının önemini, değerini biliyoruz. Geleceğin sanatçıları küçüklerimiz ve içinde sanat aşkı olan yetişkinlerimiz için birçok kurs açıyoruz. İlçemizde 20 bine yakın kişi bizim ve işbirliği kurumlarımızın açtığı kurslarda, sanattan, spora eğitim alıyor. Resim kursu kursiyerlerimizin birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptık. Kendilerini ve eğitmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ÇOCUKLARIMIZLA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Çatalca’da gitar kursu öğrencileri ilk sahne deneyimlerini yaşarken kurs bitirme belgelerini almanın heyecanını da aynı anda yaşadılar.

Kültür Müdürlüğü bünyesinde Eğitmen Fırat Sabuncuoğlu’ndan temel gitar eğitimlerini tamamlayan kursiyerler hazırlamış oldukları repertuarla izleyicilere muhteşem bir dinleti gerçekleştirdi.

Dinletiye öğrenci velileri ve yakınları yoğun ilgi gösterirken sanatsever birçok vatandaşımızda salonu dolduranlar arasındaydı.

Çeşitli müzikleri gitarın tınısıyla ustaca birleştirerek sunan kursiyerler gösterileriyle büyük beğeni alarak, ayakta alkışlandı.

Çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır diyen Belediye Başkanı Mesut Üner, ”Gitar Kursumuza devam ederek aldıkları eğitimle bizlere muhteşem bir dinleti sunan öğrencilerimizi ve emek veren eğitmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” sözleriyle öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

 

HALK OYUNLARI EKİPLERİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Çatalca Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan Halk Oyunları Kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler, hünerlerini Nazım Özbay Kültür Merkezinde düzenlenen yıl sonu gösterisinde sergiledi.

Yöresel oyunlar büyük beğeni aldı

Çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşen programda sahne alan Halk Oyunları ekipleri izleyenleri büyüledi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait yöresel oyunlar sunan kursiyerler gösterileriyle büyük beğeni alarak, ayakta alkışlandı.

Halk Oyunları Eğitmenleri İmam Bakır Demirkul  ve Eray Karaevli tarafından eğitim alan kursiyerler gösterileri sonunda belgelerini almanın mutluluğunu yaşadılar.

Halk Oyunlarımız kültürümüzün en önemli parçası

“Kültürel miraslarımız bizim zenginliklerimiz, bizi bütünleştiren unsurlardır, sahip çıkarak gelecek nesillere aktaracağız” diyen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, eğitmenlere, öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederek, “ Ülkemizin muhteşem değerleri, eğitmenlerimizin ve öğrencilerimizin yıl boyunca verdikleri emek ve çabalarıyla başarılı bir görsel şölene dönüştü. Halk Oyunlarımız kültürümüzün en önemli parçası olup sevincimizi, hüznümüzü, azmimizi ve tarihimizi yansıtıyor. Kültürel miraslarımız bizim zenginliklerimiz, bizi bütünleştiren unsurlardır, sahip çıkarak gelecek nesillere aktaracağız. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER