SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN MESUT ÜNER “AİLE MEDENİYETİMİZİN, GELENEKLERİMİZİN ÖZÜDÜR”

BAŞKAN MESUT ÜNER “AİLE MEDENİYETİMİZİN, GELENEKLERİMİZİN ÖZÜDÜR”
Bu haber 06 Haziran 2022 - 12:12 'de eklendi.

“Aile medeniyetimizin, geleneklerimizin özüdür” diyen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner belediye tarafından yapılan toplu nikâhla dünya evine giren 16 Roman çifte bir ömür mutluluk diledi.

Belediyecilik sadece yol, kaldırım yapmak değildir diyen Başkan Mesut Üner’in sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalar vatandaşların hizmetine bir bir sunuluyor.

Mahallelerin ihtiyaçları noktasında oyun parklarından dinlenme alanlarına, meydan düzenlemelerinden sosyal tesislere birçok çalışma eş zamanlı olarak hızlı bir şekilde yapılırken, yapımı tamamlanan alanlarda kullanıma hızla açılıyor.

Muhteşem Sosyal Tesiste Masal Gibi Muhteşem Bir Tören

Son olarak Muratbey Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Sosyal Tesis ilçede yaşayan ve bugüne kadar resmi nikâh ve düğün yapma imkanı bulamayan 16 çiftin nikah ve düğün törenlerine ev sahipliği yaptı.

İstanbul Valiliği, Kaymakamlık, Roman dernekleri işbirliğinde ve Çatalca Belediyesi Kültür Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen törende çocuklarının, torunlarının elinden tutup gelenlerde olmak üzere her yaştan çift masal gibi bir organizasyonla dünya evine girdi.

Konvoy eşliğinde düğün alanına gelen çiftlerin nikâhı Çatalca Belediye Başkan Yardımcsıı Hüseyin Aydın tarafından tek tek kıyıldı.

Çiftlerimize bir ömür sağlık mutluluk diliyorum

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, aile kavramının önemine değindiği konuşmasında, “Aile medeniyetimizin, geleneklerimizin özüdür. Milletimizi millet yapan en önemli unsurlardan birisi güçlü ve mutlu aile birlikteliklerimizdir. Yapımını tamamladığımız Muratbey Sosyal Tesisimiz bugün en güzel anların yakın şahidi oldu. 16 Roman çiftimizin toplu nikah merasimlerini gerçekleştirdik. İstanbul Vali Yardımcımız Şevket Atlı ’ya, İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş’e, İçişleri Bakan Danışmanımız Mehmet Selçuk’a, 15 Temmuz Dernek Başkanı İsmail Hakkı Turunç’a ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. İstanbul Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, ilçemizdeki Roman Koordinatörlerimiz ve derneklerimiz işbirliğinde gerçekleşen tören ile mutluluğa evet diyen çiftlerimize bir ömür, sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” ifadelerine yer verirken konuşmasının sonunda mutlu ailenin sırrını da “Biz evlenirken büyüklerimizin bizlere bir nasihati vardı. Bizler bu nasihat uyduk, Allaha şükür mutlu ve huzurluyuz. Damat kardeşlerim sizlerde eşinize itaat edin huzuru bulun” sözleriyle damatlara verdi.

Böyle olur Romanların Düğünü

Çiftlerin nikâh akitlerinin yapılmasından sonra Çatalca’nın her biri birbirinden usta seslerinin ve müzisyenlerinin şarkıları eşliğinde danslar edildi, oyunlar oynandı, halaylar çekildi.

Kendilerinin ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okunan törende çiftlerin bu unutulmaz anları Belediye Başkanı Mesut Üner tarafından da toplu selfie çekilerek ölümsüzleştirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER