SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN BOZKURT’TAN SMA’LI EYLÜL’E DESTEK ZİYARETİ

BAŞKAN BOZKURT’TAN SMA’LI EYLÜL’E DESTEK ZİYARETİ
Bu haber 22 Ekim 2020 - 11:14 'de eklendi.

*6 ayı kalan 18 aylık Eylül’ün tedavi masrafları için yardım kampanyası başlatıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Öztürk çiftini ziyareti ederek destek olacağını söyledi.

6 yıl önce evlenen ve 4 yıl çocuk hasreti çeken Ozan ve Ebru Öztürk çiftinin tüp bebek yöntemiyle doğan Eymen ve Eylül adını verdikleri ikiz bebeklerine SMA Tıp 1 teşhisi konuldu. Eymen bebek teşhis konulduktan sonra henüz 24 günlükken hayatını kaybetti. Kardeşi Eylül ise tedavisi için yardım bekliyor. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Öztürk çiftini ziyaret ederek destek  olacaklarını söyledi.

2.2 MİLYON EURO GEREKİYOR

Anne Öztürk, “Yurt dışında yeni bir tedavi var. Zolgensma isimli bir ilaç, çocukların bu ilaçla yüzde 95-98 oranında iyileşme şansı var. Türkiye’den dört çocuğumuz kampanya sayesinde yurt dışına giderek ilacını aldı. Çünkü çok yüksek bir miktar, 2.2 milyon Euro tutarı. Bizim bu parayı karşılayacak durumumuz yok. Biz de bir kampanya başlattık ama yavaş ilerliyor kampanyamız. Sosyal medya aracılığıyla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama ne kadar duyurabiliriz bilmiyorum. O yüzden, daha çok kitleye ulaşabilmemiz, Eylül’ün adını duyurabilmemiz için sizlerden de destek bekliyoruz Başkanım” diye konuştu.

ESENYURT OLARAK YAPMAMIZ GEREKEN NE VARSA YAPALIM”

Savaşçı adı verilen Eylül bebekle bir süre ilgilenen Bozkurt, gerekli yardımın toplanması için belediye imkanlarının kullanılacağını söyledi.  Başkan Bozkurt, “Biz de Eylül için elimizden geleni yaparız ne kadar destek olabilirsek, ne kadar duyurabilirsek, Esenyurt olarak yapmamız gereken ne varsa yapalım. 19 milyon lira lazım. Arkadaşlar bu konu ile ilgili çalışsınlar inşallah beklediğimizi buluruz. Bu kadar duyarlı olduğunuz için, sorumlu olduğunuz için ben size minnettarım. Böyle insanlarla aynı kentte yaşamak beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

6 AYI KALDI

Ailenin başlattığı yardım kampanyasıyla bugüne kadar 700 bin lira toplandı. Eylül’ün ilacı alması için 2 yaş sınırı var. Şu an 18 aylık olan Eylül’ün 6 ay içinde tedaviye başlaması gerekiyor.

3.KARDEŞ DE SMA’LI DOĞDU

Çiftin yeni doğan 6 aylık bebekleri Esila’nın da SMA’lı olduğu belirlendi. Ancak Esila’nın sadece taşıyıcı olduğu için şu an hayati riskinin bulunmadığı öğrenildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER