SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN BOZKURT HASARLI YAPILARI YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN BOZKURT HASARLI YAPILARI YERİNDE İNCELEDİ
Bu haber 27 Eylül 2019 - 16:28 'de eklendi.

İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Esenyurt Belediyesi kriz masası oluşturarak, hasarlı yapılarda çalışmalar başlattı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta zarar gören binaları yerinde inceledi.

Esenyurt Belediyesi yaşanan deprem sonrası, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un talimatıyla kriz masası oluşturdu. Belediyenin ilgili birimleri sarsıntının ardından gelen ihbarlar doğrultusunda aralıksız hasar tespit çalışması yaptı. İlçede 3 yapıda hasar tespit edilerek mühürlendi. Mühürlenen yapılardan biri olan bir binada yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, bir kısmı da belediye tarafından misafir edildi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta hasar tespit edilen binalarda incelemelerde bulundu. Başkan Bozkurt, kriz masasının çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdüreceğini bildirerek, hasar tespiti yapılan binalarla ilgili kararın mühendislerin incelemelerinden sonra verileceğini ifade etti. Başkan Bozkurt, Esenyurtluların güvenliği için ilçenin 60 farklı noktasında toplanma merkezi bulunduğunu bildirerek, vatandaşların geceyi bu alanda geçirdiklerini söyledi. Başkan Bozkurt, okullarda da incelemelerde bulundu. Bozkurt, ayrıca geçtiğimiz aylarda Güzelyurt Mahallesi’nde yaşanan yol çökmesi sonucu hasar gören alan ve binalarda da inceleme yaptı.

80 müracaat geldi

Başkan Bozkurt, ilçe genelinde şimdiye kadar kendilerine 80 müracaatın olduğunu belirterek “Başvuruların 3’ünde sorun tespit ettik ve boşalttık. Binadaki herkes yakınlarına gitti. 3-5 aileyi ise konuk ettik. Şimdi boşalttığımız binada hemen yıkılabilecek bir durum yok ama statiğinde sorun var. Arkadaşlar teknik olarak detaylıca inceleyecekler” dedi. Depremin çok önemli bir uyarı olduğuna dikkati çeken Başkan Bozkurt, yaşanılan bu olayın depremin üzerine gidilmesi gerektiğinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi. Başvurulan her yerde inceleme yaptıklarını dile getiren Başkan Bozkurt, “Gün içerisinde gelen diğer başvuruları da değerlendireceğiz. Hem vatandaşların binalarını incelemek, hem ihtiyaçlarını karşılamak, hem de sürecin doğru aktarılması açısından bir kriz masası oluşturduk. Kriz masamız 24 saat vatandaşlarımızın emrinde olacak” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER