SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN BOZKURT, ENGELSİZ SANAT ATÖLYESİ SERGİSİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞKAN BOZKURT, ENGELSİZ SANAT ATÖLYESİ SERGİSİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI
Bu haber 03 Eylül 2021 - 12:18 'de eklendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi bünyesindeki Engelsiz Sanat Atölyesi’nde eğitim gören özel gençlerin el emeği ürünlerinin sergilendiği Engelsiz Sanat Atölyesi Sergisi’nin açılışını yaptı.

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan özel gençlerin sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Engelliler Koordinasyon Merkezi bünyesinde açılan Engelsiz Sanat Atölyesi, özel öğrencilerin sosyalleşerek el becerilerini geliştirmelerine destek oluyor. Üretilen el emeği; seramik ve ahşap boyamalar,  nakıştan takı tasarımları, kapı süsleri ve kağıt rölyef tablolar,  Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un katılımı ile sergilendi. El emeği göz nuru ürünlerin ilgi odağı olduğu açılışa, Başkan Yardımcısı Halis Şimşek de katıldı.

“BU ÇALIŞMALARLA BERABER KENDİLERİNİ İFADE ETME OLANAĞI BULACAKLAR”

Serginin kurdelesini özel çocuklar ile birlikte kesen Başkan Bozkurt, “Hayatın onların önüne koyduğu engeli etkisizleştiren bir çalışma. İnşallah engelleri yok edecek düzeye getirecekler. Engelli diye tarif edilen arkadaşlarımız, bu çalışmalarla beraber kendilerini ifade etme olanağı bulacaklar” diye konuştu. Başkan Bozkurt, “Çok duygulandım…  Hakikaten çok güzel ürünler üretmişler. Kendilerinin de ürünlerini burada sergiliyor olmalarının birçok faydası var. Belediye olarak önemli bir şey yapıyoruz, bunu gördük. Ben, Halis Başkan’ın nezdinde bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Çok ama çok önemli bir iş yapıyorlar. Arkadaşlarımızla bu çalışmaları sürdürülebilir halde yapmak için de ekstra çalışmalar başlatıyoruz. Pandemi birçok çalışmayı durdurmuştu, bu çalışma da pandemiden önce planladığımız bir çalışmaydı. Bu çalışmanın hem engelliler hem de engelli aileleri için önemli bir çalışma olduğunu ve birçok fayda sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Engelsiz Sanat Atölyesi Sergisi’nden edilen gelirler ile özel çocukların eğitim ihtiyaçları karşılanacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER