SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN AKGÜN’DEN İMAR PLANI SEFERBERLİĞİ!

BAŞKAN AKGÜN’DEN İMAR PLANI SEFERBERLİĞİ!
Bu haber 04 Aralık 2019 - 11:33 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen ancak Büyükşehir Belediye yönetimince onaylanmayan imar planları için seferberlik başlattı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, imar komisyonu üyeleri ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün’ü ziyaret etti.

Onay bekleyen imar planlarına yönelik sunum yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ile Saraçhane’de bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara’da beklenen olası deprem öncesinde, Tepecik, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce’nin kentsel dönüşüme tabii tutularak, eski binaların yenilenebilmesi için bitmiş olan bölge planlarının onaylanması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda Büyükçekmece’nin onay bekleyen imar planlarına yönelik bir de sunum yapıldı.

Büyükçekmece heyeti daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ile bir toplantı gerçekleştirdi.

“Planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi; “Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden seçilmiş Büyükşehir’deki belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediyemizin teknik ekibi ile birlikte bir çalışma başlattık. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen imar planlarımızın bir an önce onaylanması gerektiğini hem İmar ve Şehircilik Daire Başkanı sayın Gürkan Akgün’e hem de Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyelerine anlattık. Tepecik, Celaliye, Kumburgaz, Kamiloba ve Güzelce’nin imar planları ivedilikle onaylanmalıdır. Beklenen deprem gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda vatandaşın can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız. Onay bekleyen planlar, Silivri önündeki Marmara çanağında deprem vuku bulacağı zaman ilk zarar görecek bölgelere aittir.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER