SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Başkan Akgün’den imar planı müjdesi…

Başkan Akgün’den imar planı müjdesi…
Bu haber 02 Eylül 2019 - 17:44 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısı Eylül ayı birinci oturumu Kamiloba Mahallesi’ndeki Yılmazlar Kıraathanesi’nde gerçekleşti.

 Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ve Ekim ayı toplantılarında Celaliye ve Kamiloba mahallerine yönelik imar planlarının görüşüleceğini açıkladı.

İlk defa Büyükçekmece Belediyesi yaptı

 Vatandaşların yoğun katılımıyla kahvehanede gerçekleştirilen Eylül ayı meclisinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Vatandaşlarımızın ayağına giderek meclis toplantılarını halka açık yapmak yerel demokrasi açısından örnek bir davranıştır. Meclis toplantılarını halka açık gerçekleştirmek Türkiye’de ilk defa Büyükçekmece Belediyesi tarafından 15 sene önce yapılmıştır” ifadesini kullandı.

 

2 okulun açılışı gerçekleştirilecek

 Başkan Akgün, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı ve başarılı bir eğitim yılı olmasını dileyerek; Kumburgaz Kuva-yi Milliye İlkokulu ve Güzelce Nezihe – Hasan Kılıç Anadolu Lisesi için 10 veya 11 Eylül tarihinde açılış töreni yapılacağını belirtti.Başkan Akgün, zabıta teşkilatının kuruluşunun 193’üncü yıl dönümünü de kutladı.

CHP ve AK Parti grup başkanvekillerinin gündeme dair yaptıkları konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi.

 

Ak Partili Sertadım, Akgün’den İmamoğlu’nun Büyükçekmece’ye Ayrıcalıklı Hizmet Etmesi Talebinede bulundu..!

 Mecliste Gündem de yer alan maddeler görüşülürken Ak Partili meclis Üyesi Sami Sertadım, söz alarak İstanbul’da seçimleri Genelde de yerelde de CHP’nin kazandığına dikkat çekerek Başkan Aygün’e,İmamoğlu’nun Büyükçekmece’ye Ayrıcalıklı Hizmet Etmesi Talebinede bulundu. Büyükçekmece’ye ayrıcalıklı hizmet gelmesi için İBB Başkanı İmamoğlu’ndan ayrımcılık yapması talebinde bulunan Sertadım, Başkan Akgün’e, Sayın İmamoğlu’na sizin emeğinizin çok olduğunu biliyoruz, onu siz yetiştirdiniz gibi sizin siyasi tecrübelerinizden çok faydalandı şimdi sırası geldi siz talepleri iletin size ve Büyükçekmece’ye ayrıcalıklı bakması gayet normalidir artık bu ayrıcalıklı hizmetleri bekliyoruz dedi. Sertadım’ın bu talebine cevap veren başkan Akgün ise ayrımcılık olmaz İmamoğlu İstanbul’da 39 ilçeyede eşit hizmet vereceği vaadinde bulunmuştur doğrusunda budur dedi.

Bu arada Mecliste görüşülen gündem maddeleri arasında Aydın üniversitesinin yerinin satışı, Belediyeye ait adliye binasından kira alınması ile Millet ittifakından belediye meclis Üyesi seçilen Özkalp Beyaz’ın CHP’den istifa ederek bundan sonra İyi Parti’den bu görevini sürdüreceği de görüşülerek karara bağlandı.

“Yapacağız ve bitireceğiz, halkımızın önünü açacağız”

 Gündem de yer alan maddeler tek tek görüşülüp karara bağlandı. Eylül ayı birinci meclis oturumunu kapatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’deki imar planlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ve Ekim ayı toplantılarında Celaliye ve Kamiloba ile ilgili imar planları özel olarak gündeme getirilecek. Bununla ilgili ekip çalışmaları yapılacak. Altyapısı hazırlanmıştır. Bir an önce biraz da budanmış olan imar planlarımız Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz ve Güzelce mahallelerinin planları bitecek arkasından da Tepecik ve Türkoba planlarının çalışması devam edecek. Yapacağız ve bitireceğiz, halkımızın önünü açacağız.”  

 Eylül ayı meclisi ikinci oturumu Çarşamba günü saat 10.00’da belediye hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER