SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN AKGÜN: “TÜRK YEREL DEMOKRASİSİ ADINA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

BAŞKAN AKGÜN: “TÜRK YEREL DEMOKRASİSİ ADINA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”
Bu haber 17 Mayıs 2022 - 16:35 'de eklendi.

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği görevine bir kez daha seçilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Belediye gelirleri ile ilgili bir düzenlemenin güçlü bir hükümet tarafından bugüne kadar yapılamamış olması Türk yerel demokrasisi adına düşündürücüdür” diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Birliğin 2021 yılı Faaliyet Raporu ve Bütçe Kesin Hesabı’nın görüşüldüğü toplantıda Encümen üyeleri seçimi yapıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir kez daha Türkiye Belediyeler Birliği Encümen üyesi seçildi.

“1390 belediye son derece zor durumdadır”

Toplantıda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyecilikte 46 yılı geride bıraktığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “6 kez üst üste seçilmiş belediye başkanıyım. Bir durum tespiti ortaya koyacağız. Bu da yılda bir defa olan faaliyet raporlarında konuşulması gereken konular. Belediyelerin çok engin, ulvi görevleri var. Nedir belediyelerin görevleri? Başka kurumlara verilmeyen ne kadar iş varsa biz yaparız. O zaman belediyelerin en önemli meselesi bu ülkede paradır. 2004 yılında bitirildi. 2005 yılında faaliyete, yürürlüğü giren yasaları biz yaptık. O zaman sayın Başbakanımız bize belediyelerin finans yasasını da hazırlattı. Bütün yetkileri bize verdiler. O yetkilerin kullanılması için finans yetkimiz finans ile ilgili, belediyelerin gelirleri ile ilgili bir yasal düzenleme bugüne kadar yapılamadı. Bu nedenle Türk Belediyeciliği çok yetkilendirilmiş olmasına rağmen hizmette geri kaldı. Bize Türkiye’nin her tarafından arkadaşlarımız telefonla ulaşıyorlar. Yandık, bittik, gittik, maaşları ödeyemiyoruz. Çöp toplayamıyoruz. Akaryakıt alamıyoruz. Bunlar gerçek mi arkadaşlar? Gerçek.  Belediye gelirleri ile ilgili bir düzenlemenin güçlü bir hükümet tarafından bugüne kadar yapılamamış olması Türk yerel demokrasisi adına düşündürücüdür. Bu saatte yapılabilir mi? Ekonomik şartlar dünyada ve ülkemizde çok ağırlaştı. Sayın Fatma Şahin Başkanımız dese ki “Yapılacak’’ inanmam. Çünkü şartlar gereği yapılamaz. Bunları konuşacağız ki bundan sonraki dönemlerde can çekişmekte olan Türk yerel demokrasisine finans açısından neler kazandırılabilir. Her siyasetçi iktidarı, muhalefeti hepsi düşünsün. Hepimiz düşünelim.  1390 belediye son derece zor durumdadır.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER