SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN AKGÜN: DEPREM TÜRKİYE’NİN EBEDİ GERÇEĞİDİR

BAŞKAN AKGÜN: DEPREM TÜRKİYE’NİN EBEDİ GERÇEĞİDİR
Bu haber 02 Şubat 2021 - 11:37 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi Şubat ayı meclisi birinci oturumu belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

“Devletin bir numaralı politikası haline gelmeli”

Meclis toplantısına İzmir’e geçmiş olsun dilekleriyle başlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İzmir’e geçmiş olsun. İzmir’deki belediye başkanı arkadaşlarımıza meclis olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem Türkiye’nin ebedi bir gerçeğidir. Türkiye’nin deprem kuşakları üzerinde, fay hatları üzerinde bulunmakta olduğunu herkes bildiği için depremle yaşamaya ebedi olarak alışmak zorundayız. Depremle yaşamanın kolay tarafı Japonlar gibi, Avrupalılar gibi yaptıklarımızı rehabilite etmek, yapacaklarımızı da adam gibi depremde insanların canını almayacak şekilde inşa etmektir. Bunun başka bir reçetesi de yoktur. Türkiye bu konuda sınıfta kalmıştır. Türkiye’deki yapı stokunun henüz yüzde 20’si dahil iyileştirilememiştir. İnsanların ölümüne neden olacak binaları yenileyelim politikasında bu ülkeyi yönetecek olan hükümetler hiç olmazsa 30 yıl içerisinde bunu devletin 1 numaralı politikası haline getirip İstanbul’dan başlayarak uygularlarsa yerel yönetimleri de biraz daha fazla güçlendirip, yetkilendirip bu gerçeğin içerisinde Türkiye’nin bu büyük sorunu insanların hayatına mal olacak bu önemli sorunu bu devlet aşar.

Satış Komisyonu’na asil ve yedek üyeler seçildi

Meclis gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken Satış Komisyonu’nda Büyükçekmece Belediyesi’ni temsil etmek üzere CHP’den asil üye olarak Fatih Çınar, İYİ Parti’den yedek üye olarak Özkalp Beyaz seçildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER