SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN AKGÜN: BURADA KATİL KİM?

BAŞKAN AKGÜN: BURADA KATİL KİM?
Bu haber 02 Ekim 2019 - 11:53 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Kent Forumu’nda (MARUF) “Birlikte Düşünmek, Birlikte Hareket Etmek” konulu özel oturuma konuk oldu.

 

Son günlerin en çok konuşulan konusu Deprem ve Şehircilik üzerine konuşma yapan Başkan Dr. Hasan Akgün, “Şimdi Ankara’ya sesleniyorum: İmar barışı çıkarttınız. 1389 belediyenin bütün teknik elemanlarını saf dışı yaptınız. Depremde vatandaş düğün salonuna gitti orası yıkıldı Allah korusun 500 kişi öldü. Bunun sorumlusu kim? Burada katil kim?” ifadesini kullandı.

“İstanbul’da ölüm sayısı iki kat artacaktır”

 

Deprem konusunu sık sık dile getiren Başkan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Deprem gerçeği çok önemli bir meseledir. İstanbul’un nasıl çok kötü bir kentleşme örneği sergileyerek bugünlere geldiğini birebir yaşayan kişiyim. Sadece bir soru soracağım; İstanbul’da planlama büroları kurduk, 500 kişi çalıştık. Muhteşem bir plan yaptık sonra yırttık çöpe attık. Yerine bir şey koyduk mu? Koymadık. İstanbul’daki en büyük sorun nedir? Ölülerimizi gömecek mezar bulamıyoruz. İmar barışı nedeniyle belde belediyelerin verdiği insanların kullanımına açılan binalar çok acele bir şekilde teknik ekipler ve üniversiteler tarafından incelenmelidir. Yıkılması gerekenler yıkılmazsa ve bu şekilde devam ederken deprem olursa İstanbul’da ölüm sayısı eğer 100 bin olacak ise bunu 1 kat daha arttıracaktır. Bu konu uzun zamandır benim şahsi olarak kafamda bulunan ve birçok toplantıda dile getirmiş olduğum konudur. İmar barışından istifade eden vatandaşların can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacağız? Bu benim için çok önemli bir konudur.”

 

Kent ve kentli sorunları ve bu sorunların çözümleri hakkında konuşan katılımcılar, 1 – 2 ve 3 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “MARUF19” özel oturumlarına devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER