SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN AKGÜN, AB’NİN BELEDİYE BAŞKANLARI SÖZLEŞMESİ’NE İMZALADI

BAŞKAN AKGÜN, AB’NİN BELEDİYE BAŞKANLARI SÖZLEŞMESİ’NE İMZALADI
Bu haber 03 Haziran 2021 - 11:37 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi değişmekte olan dünya iklimi için Avrupa Birliği’nin ortaya koyduğu Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza attı.

İmzalanan Proje kapsamında Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ile iklim değişikliğinin etkilerinin anlaşılması, en uygun düzeyde uyum sağlanmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesi ve bunların akılcı politikalara dönüştürülerek yaşama geçirilmesi hedefleniyor.

‘’2030 yılına kadar sera gazı salınımı azaltacağımızı taahhüt ediyor’’

Haziran ayı Meclis toplantısında Avrupa Komisyonu’nun desteklediği değişen dünya iklimi için yapılan bu projeyi önemsediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu: ‘’Avrupa Birliği tarafından başlatılan dünyada 57 ülkeden 9 bini aşkın şehrin belediye başkanlarının ortaya koymuş olduğu “Başkanlar Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi” diye bir projedir. Biz rahmetli Kadir Topbaş başkanımızla 6 yıl önce bu projeye Paris Belediye Başkanlığı’nda imza ettik. Bu geliştirildi ve şu şekle dönüştürüldü;  Yerel ve bölgesel yönetimler iklim değişikliği ile mücadeleyi, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artırmayı amaçlayan Avrupa Birliği’nin gönüllülük esaslı bir projesidir. Bu projeye şu ana kadar 57 ülkeden 9 bin Belediye Başkanı katıldı. Şimdi biz de bu sözleşmeye imza atacağız ikinci kez. Bu sözleşme gereğince de 2050 yılına kadar bu proje devam edecek. Bu projede iklim için ortak vizyon ortaya konulacak. 2030 yılına kadar sera gazı salınımı azaltacağımızı taahhüt ediyor. Bu nedenle 6 yıl içerisinde sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planlarımızı hazırlayıp göndereceğiz. Bu Avrupa Birliğinin değişmekte olan dünya iklimi için sunduğu önemli bir projedir.’’

57 ülkeden 9 bin belediye imzaladı

Avrupa Birliği iklim ve enerji hedeflerini uygulamayı gönüllü olarak taahhüt eden yerel yönetimleri bir araya getirmek amacıyla kurulan Belediye Başkanları Sözleşmesi kapsamında 57 ülkede çok paydaşlı bir harekete imza atılarak 9 binden fazla yerel ve bölgesel yetkili bir araya getirildi. Sözleşmeyi imzalayan belediyelerin bulunduğu kent ve bölgelerde herkes için sürdürülebilir ve düşük maliyetli enerji sağlayan, karbonsuz ve dirençli bölgeler sağlamak için uzun vadeli bir vizyon paylaşılıyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER