SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BARIŞ VE KARDEŞLİK FESTİVALİNDE GÖRKEMLİ FİNAL

BARIŞ VE KARDEŞLİK FESTİVALİNDE GÖRKEMLİ FİNAL
Bu haber 27 Haziran 2022 - 11:24 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçe tarihinde ilk defa yapılan Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali, renkli görüntülerle sona erdi. 16 ülkenin katılımıyla barış, kardeşlik ve dostluk mesajı verilen festivalde, Türk Rock Müziği’nin en önemli temsilcilerinden olan Moğollar, hayranlarına unutulamaz bir gece yaşattı.

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin finali, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen festivalin son gününde, 16 ülkeden gelen kültür elçileri geleneksel kıyafetleriyle, ülkelerinin halk oyunlarını sergiledi. Gösterilerin ardından Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve misafir gruplar sahnede bir araya gelerek dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi. Sahnede çekilen toplu fotoğrafın ardından barışa ve kardeşliğe güç veren gösteri ve halk dansları toplulukları alkışlarla uğurlandı.

Festival finalinin en coşku dolu anlarından biri de 1960’lı yıllarda Türk Rock Müziği’ne damgasını vuran Moğollar grubunun sahne performansı oldu. Konserde, dillerden düşmeyen; ‘Dinleyiverin Gari’, ‘Bir Şey Yapmalı’ şarkılarını da seslendiren grubun sahne performansı izleyenler tarafından çok beğenildi. Binlerce Esenyurtlu, konser boyunca Moğollar’ın sevilen şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi.

“HUZURUN HÂKİM OLDUĞU BİR ESENYURT YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Moğollar konseri sırasında sahneye çıkan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’un festivaller kenti olacağını ifade etti. Moğollar’a teşekkür ederek çiçek takdim eden Başkan Bozkurt, şöyle konuştu:

“Barışın, kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu bir Esenyurt yaratmaya çalışıyoruz. Esenyurt çok kimlikli ve çok inançlı bir yer. Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir Esenyurt yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için de uluslararası bir festival düzenledik.  Bundan sonra geleneksel olarak devam edecek. İnşallah sizleri burada sık sık görmek isteriz. Beraberce bu güzellikleri paylaşmak isteriz. Esenyurtlu olmak ayrıcalıktır; çünkü hayata bu kadar değişik açılardan bakabilen, hayatın kendilerine dayattığı konfordan uzak durup değerlerine tutunan başka çokça ilçe olduğunu düşünmüyorum. Atalarımıza, annemize ve babamıza bize bu değerleri verdikleri için konfora rağmen yaşamın zorlukları içinde dahi kendi değerlerini koruyarak bugüne kadar gelmeyi öğrettikleri için teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN BOZKURT’TAN AMFİ TİYATRO MÜJDESİ

İlçede kültür ve sanat etkinlikleriyle ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sahnedeki konuşmasında Esenyurtlulara bir de amfi tiyatro müjdesi verdi. Başkan Bozkurt, “Biz bu festivalden çok şey öğrendik. Kendimize bir ödev çıkardık. Biz bir amfi tiyatro yapacaktık, 5 bin kişilik olarak düşünmüştük ama anladığım kadarıyla 10 bin kişilik olarak yapmalıyız. Biraz önce başkan yardımcılarımıza da söyledim. On bin kişilik amfi tiyatroyu hazırlayıp Cahit Ağabey’i de orada ağırlamak istiyorum” ifadelerini kulandı.

KÜLTÜR VE SANAT ADINA ÖNELİ BİR OLAY

İlçe tarihinde ilk olan festivali değerlendiren Moğollar grubu kurucularından Cahit Berkay, Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin kültür ve sanat adına önemli olduğunu aktardı. Berkay, “Belediye bu festivali organize ediyor. Her şeyden önce onları kutlamak gerekiyor. Değişik kültürlerin gelmesi, bir arada dans edilmesi, yani karşılıklı bir alışveriş gibi düşünün. Bu her şeyden önce kültür ve sanat adına önemli bir olay, kimlerin emeği geçiyorsa kutluyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER