SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAKAN YERLİKAYA BÜYÜKÇEKMECE’DE

BAKAN YERLİKAYA BÜYÜKÇEKMECE’DE
Bu haber 29 Mart 2024 - 10:49 'de eklendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Büyükçekmece’de esnafları ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Yerlikaya, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mimaroba Mahallesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnafları gezerek sohbet eden Yerlikaya, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol için vatandaşlardan destek istedi.

Esnaf ziyaretinin ardından “İstanbul’un Huzuru, Büyükçekmece’nin Huzuru” programına katılan ve programda bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yerel seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti.

“Söz ve İrade Artık Sizde”

1 Ocak’tan itibaren mahalli seçimlerle ilgili tüm siyasi partilerin şu ana kadar huzurla ve güven ortamı içerisinde çalışmalarını yaptıklarını vurgulayan İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya, “Artık sizlerin huzuruna geldik. 2 günümüz kaldı şurada. Söz ve irade sizde, akşamında sandıklar açıldığında da yeni belediye başkanlarımız kim, belli olacak. Şunu söylemek istiyorum, biz seçimin huzur ve güven ortamında olmasından görevliyiz. Yönetimi, denetimi, kararı Yüksek Seçim Kurulunda ama huzur ve güven ortamından sorumlu olan benim. Ama ben yol arkadaşlarımla, dava arkadaşlarım ile beraber vefamı, onlarla beraber inandığımız hizmetin tecelli etmesi ile ilgili sizlerin karşısında bunları anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personel ile birlikte seçimlerin güven içerisinde yapılması için sorumlu olduklarını hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14-28 Mayıs seçimleri nasıl bir huzur ve güven ortamında yapıldıysa yerel seçimlerin de tüm yurtta aynı güven ortamında içerisinde icra edileceğini kaydetti.
4 Haziran 2023 tarihinde İçişleri Bakanı olarak yeni kabinede görev aldığını söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Cenab-ı Allah nasip etti, Sayın Cumhurbaşkanımız inanıp bu görevi bizlere emanet etti. Biz de o günden bugüne çalışıyoruz. Allah bize güvenenlere mahcup etmesin. 33 yıl bu teşkilatta çalıştım. En son sizlerle beraberdik İstanbul’umuzda.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Huzurun Yüzyılı Olacak”

Terör örgütlerine karşı, göreve başladığı ilk andan itibaren mücadele ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasında şunları kaydetti:“Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren 40 yıldan beri mücadele ettiğimiz ve artık son çırpınışlarını gördüğümüz ve nefeslerini de keseceğimiz başta bölücü terör örgütü olmak üzere FETÖ, DHKP-C, MLKP gibi bizim birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kim yan bakıyorsa, Cumhurbaşkanımızdan ve sizlerden aldığımız cesaretle biz de onlara düz bakacak değiliz. Düz de bakmıyoruz zaten. Geldiğimiz ilk günden beri istikametimiz hukuk dedik, insan hakları dedik, öyle de devam ediyoruz. Ancak devletin ve milletin iradesinden de daha büyük güç yoktur. En büyük güç milletin kendi iradesidir. Biz, hükümet olarak, devlet olarak, azim ve kararlılıkla bu terör örgütlerinin hepsiyle 10 aydan beri, daha önceden de 21 yıldan beri yaptığımız ve hep üzerine katlayarak gittiğimiz başarıları daha da artırarak devam ettiriyoruz. Ne yapıyoruz? Sadece sınır içerisinde değil. Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanımız? Nerede olursa olsun, sınır ötesinde de onları bulundukları her yerde etkisiz hale getirmekte kararlıyız. Pençe operasyonları var, ne yapıyor Mehmetçiğimiz? Kış, kar demiyor, olumsuz hava koşulları demiyor. Pençe 1, Pençe 2, Pençe Kilit; devamlı biz oradayız. Türkiye Yüzyılı da artık huzurun yüzyılı olacak. Allah’ın izniyle de hiçbir terör örgütünün bize rahatsız etmesine müsaade etmeyeceğiz. Edemeyiz. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; konuşmasının devamında organize suç örgütleri, zehir tacirleri, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı yürütülen operasyonlarla ilgili de bilgiler vererek vatandaşların da desteği ile tüm suç odakları ile mücadele edeceklerini belirtti.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER