SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Bakan Akar ‘yoklama kaçağı’ sayısını açıkladı

Bakan Akar ‘yoklama kaçağı’ sayısını açıkladı
Bu haber 04 Haziran 2020 - 11:00 'de eklendi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2019 sonu itibarıyla 370 bin yükümlünün yoklama kaçağı durumunda olduğunu açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, lise mezunu gençlerin 22 yaş olan askerlik tecil sürelerinin yeniden 28’e çıkarılması talebini içeren soru önergesi verdi.

Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2019 Kasım-Aralık ayları itibariyle 370 bin yükümlünün yoklama kaçağı durumunda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

MESLEK VE TEKNİK LİSELERE ÜÇ YIL EK SÜRE

* Lise veya dengi okuldan mezun olarak üniversite okumayan yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet tarihlerinden itibaren üç yıl, mesleki ve teknik lise mezunları için ilave üç yıl ertelenmektedir.

* Bu erteleme süreleri lise ve dengi okul mezunları için 22, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez. Erteleme yaş sınırlarında yapılan bahse konu değişiklik yoklama kaçağı durumuna düşen yükümlü sayısını etkilememiştir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER